Barcelona Activa ajuda 200 persones que busquen feina a través de la seva xarxa de mentors

Publicat 6/1/2020 11:19:55CET
Barcelona Activa
TWITTER BARCELONA ACTIVA - Archivo

BARCELONA, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

L'agència municipal Barcelona Activa ha ajudat 200 persones que busquen treball a través del programa 'Mentoring+', que consisteix en una xarxa de mentors que de manera voluntària acompanyen persones parades del seu mateix barri.

El projecte, que ja ha fet 12 edicions, té presència a la majoria de districtes de la ciutat i ha comptat amb la participació d'un centenar de mentors, ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest dilluns en un comunicat.

Segons la comissionada de Promoció d'Ocupació i Polítiques contra la Precarietat, Raquel Gil, l'objectiu del programa és "la reactivació laboral de les persones que havien tirat la tovallola en la recerca de feina, i generar un entorn propici per identificar i redescobrir noves vacants i oportunitats laborals".

A més, els mentors que acompanyen els aturats aconsegueixen trencar un aïllament que ha pogut durar anys i d'aquesta manera poden "gaudir de recursos del territori perquè es creen vincles de suport entre el veïnat", ha remarcat Gil.

De les persones que busquen feina, el 61% són dones, el 84% tenen més de 45 anys, i el 42% no té estudis o només de primària; mentre que dels mentors, el 80% té estudis universitaris i el 47% té més de 50 anys.

Així, es fa front a la bretxa de gènere al mercat laboral perquè les dones tenen més dificultats per trobar feina, i també ajuda a combatre la discriminació per edat i per baixa qualificació.

Contador