Actualitzat 22/10/2015 16:58

Barceloc convertirà Barcelona en un 'hub' logístic per a empreses asiàtiques

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

Barcelona es convertirà en un 'hub' logístic per a empreses asiàtiques gràcies a Barceloc, una iniciativa del port de Barcelona i l'agència Catalonia Trade & Investment de la Generalitat que té com a objectiu donar suport a totes aquelles empreses de la Xina especialment, però també d'Àsia --Índia i Corea del Sud--, que volen o estudien la possibilitat d'utilitzar la capital catalana com a centre estratègic per a les seves operacions a Europa i a la Mediterrània.

L'acte de presentació s'ha celebrat aquest dimarts a la Casa Àsia de Barcelona i ha comptat amb la participació del Cap d'Estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent; la responsable de Promoció Internacional Catalonia Trade & Investment, Eva Aumedes; la Route Devolopment Manager China DB Schenker Spain-Tir, Francesca Brambilla, i el director del Departament de Duana, APR-Duanes Pujol Rubió, Pedro Caballero.

La plataforma prestarà serveis com ara informar les empreses de les condicions logístiques del seu allotjament a Catalunya, suport en la definició de les seves necessitats logístiques i en la recerca de socis, orientació en l'elecció de l'operador logístic més adequat, i assessorament en matèria administrativa, laboral i fiscal.

Els sectors en els quals treballa Barceloc són moda i calçat, electrònica, productes industrials, automoció i químic, i la iniciativa ha escollit Barcelona perquè des de la capital catalana es pot tenir accés a 400 milions de consumidors a Europa, la Mediterrània i el nord d'Àfrica en menys de 48 hores, i també constitueix un pont amb Amèrica Llatina per la seva situació geogràfica.

Altres avantatges de la capital catalana són que permet un estalvi d'entre el 10% i el 15% en els costos de distribució respecte als nodes de comunicació del nord d'Europa, i les infraestructures i els serveis que ofereixen tant el Port com l'Aeroport de Barcelona i zones logístiques com la ZAL.

20 PROJECTES

Aumedes ha sostingut que s'han identificat 20 projectes que tenen el factor logístic com a clau per establir-se a Catalunya: "És tot un èxit i anem en la bona direcció".

Ha indicat que Catalonia Trade & Investment té oficines a Pequín, Xangai i Hong Kong, des d'on es promociona Barcelona com a 'hub' logístic, ja que ha admès que habitualment les empreses es decanten en un principi per Alemanya per fer les seves operacions logístiques.

Torrent ha assegurat que els costos logístics cada vegada tenen més pes, fins i tot superiors a la mà d'obra, i ha defensat els serveis del port de Barcelona, com les més de 100 línies marítimes regulars, per atreure inversors.

I és que els inversors xinesos a Catalunya estan en auge, i alguns exemples són la recent inauguració de China Construction Bank, la instal·lació del primer laboratori xinès de certificació CCIC, la inversió de Hutchison a la terminal Best del Port de Barcelona i la setmana passada va transcendir que Bright Food estudia la compra de Miquel Alimentació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés