El Barça no contempla fitxar a l'hivern malgrat el rècord de 960 milions d'ingressos

El tresorer del FC Barcelona, Enric Tombas
FCB
Publicat 2/10/2018 15:04:14CET

BARCELONA, 2 Oct. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona presentarà en la propera Assemblea General de Socis Compromissaris del 20 d'octubre uns pressupostos per a la vigent temporada que contemplen uns ingressos rècord de 960 milions d'euros, encara que no està previst entrar en el mercat d'hivern per fitxar jugadors.

"Aquest pressupost no contempla cap fitxatge de jugadors. Però són intencions, després es poden corregir coses i si l'entrenador demana un jugador ho estudiarem amb afecte. No tanquem les portes a fitxar", ha assegurat en roda de premsa el CEO del club, Òscar Grau.

Dins dels 157,21 milions d'euros pressupostats per fer els fitxatges d'estiu --Malcom, Arthur, Arturo Vidal i Lenglet-- no es contempla l'arribada a l'hivern de cap reforç per al primer equip de futbol.

Sí espera el club poder retenir, dins del seu pla econòmic, Leo Messi fins la seva retirada. "Leo ha estat tota la seva vida aquí, fa un any que ha renovat i la idea és que es quedi aquí, està feliç i nosaltres també i és un binomi difícil de desassociar encara que hi hagi algú que ho provi", ha apuntat Grau.

I tampoc no serà un problema a nivell pressupostari del club que finalment no es pugui jugar el partit de LaLiga Santander contra el Girona FC als Estats Units, malgrat que seria "perdre ingressos".

"En el pressupost no està contemplat el partit als Estats Units, encara que ja hem dit que és bo per a LaLiga, i que ens posem a la seva disposició. És bo sortir per generar ingressos. Si passa bé i si no, no passa res perquè no ho tenim pressupostat", ha explicat.

Més enllà de possibles fitxatges o partits fora que comportin més ingressos, el club tindrà uns ingressos rècord en la seva història i en la història de l'esport de 960 milions d'euros, amb unes despeses de 929 milions d'euros i un benefici net previst d'11 milions d'euros després d'impostos.

"És un pressupost històric del club i a nivell mundial, si el comparem amb l'NBA, l'NFL o altres grans torneigs, arribarem a 960 milions d'ingressos, amb resultats nets després d'impostos d'11 milions d'euros", ha explicat Grau.

I a aquest rècord històric d'ingressos, el CEO blaugrana afegeix com a punt destacat dels seus pressupostos la "contenció dels salaris", que es rebaixen en 28 milions d'euros respecte la temporada anterior. "Continuem en línia positiva de generació d'ingressos encara que el nostre objectiu no és guanyar diners sinó tenir els millors jugadors", ha remarcat en aquest sentit.

A més, ha celebrat que s'hagi augmentat el volum d'ingressos malgrat no poder explicar en aquesta present campanya amb els generats amb la venda de Neymar al PSG l'estiu del 2017 per 222 milions d'euros, que van generar 180 milions d'ingressos nets.

Aquests ingressos de menys es compensen amb l'augment d'altres partides com les del tour de l'estadi, ticketing i hospitality del Camp Nou (188 milions, +6 milions respecte l'any passat), mitjana (ingressos 'Champions' entre d'altres, +44 milions), o màrqueting (+93 milions).

D'altra banda, amb aquest pressupost, el club haurà arribat a uns beneficis acumulats de 199 milions d'euros des del 2010, amb l'arribada de l'actual Junta Directiva.

TANCAMENT EXERCICI 2017/18

Pel que fa al tancament de l'exercici econòmic de la temporada passada, ha estat el tresorer del club, Enric Tombas, qui ha detallat uns números ja aprovats per la Junta Directiva, presentats anteriorment i que se sotmetran a votació en l'Assemblea.

Els ingressos van ser de 914 milions d'euros, amb unes despeses de 882 milions d'euros. Mentre, el benefici d'explotació va ser de 32 milions d'euros i el benefici net, després d'impostos, és de 13 milions d'euros.

"Hem tancat un exercici amb un rècord d'ingressos que ens acosta molt el repte dels 1.000 milions. Tenim un rècord d'ingressos de màrqueting, amb 8 anys consecutius d'auditories de comptes sense excepcions, fons propis de 128 milions revertint la mala situació anterior", ha subratllat Tombas.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.