Publicat 12/02/2020 18:04CET

El Barça genera l'1,46% del PIB de Barcelona i crea 19.500 llocs de treball

El Camp Nou, estadi del FC Barcelona.
FCB - Archivo

Bartomeu: "Tancarem l'any amb 1.050 milions d'euros d'ingressos"

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona va generar la temporada 2018/19 una activitat econòmica a Barcelona de 1.191 milions d'euros, que representa un 1,46% del PIB, va crear gairebé 19.500 llocs de treball i una recaptació fiscal de 366 milions, segons un informe de la consultora PwC.

Segons l'estudi, el Barça va contribuir a la riquesa econòmica de la ciutat amb més de 1.190 milions d'euros de valor afegit de manera directa, indirecta, tractora i induïda entre el juny del 2018 i juliol del 2019, fet que suposa un 1,46% del PIB de la ciutat durant aquell període.

Una part significativa de la creació de valor tractor prové dels turistes que atreu el club, que suposen per a la ciutat de Barcelona 1,43 milions de pernoctacions.

Quant a l'impacte en l'ocupació, el club va contribuir a crear gairebé 19.500 llocs de treball en impacte directe, indirecte, tractor i induït, una contribució equivalent al 2,65% de les persones ocupades a la ciutat. A més, per cada lloc de treball que genera de manera directa el club, es van crear 12 llocs de treball addicionals a tot Barcelona.

Amb aquesta activitat econòmica, l'entitat va contribuir a incrementar en la recaptació en concepte d'IVA, IRPF, impost de societats i tributs locals. La temporada 2018/2019 el club va generar una recaptació a Barcelona per a les diferents administracions públiques de 366 milions d'euros, xifra equivalent al 13,81% del pressupost de l'Ajuntament de Barcelona.

Quant a l'impacte del FC Barcelona en l'activitat econòmica de Catalunya, en termes de PIB, el Barça hi contribueix amb 1.394 milions d'euros --0,57% del PIB de Catalunya-- i va ajudar a crear 23.531 llocs de treball, que equival al 0,69% de la població ocupada a la comunitat.

L'estudi, que s'ha presentat a la seu de Foment del Treball, mesura l'impacte econòmic del club a la ciutat de Barcelona durant la temporada 2018/19 i com l'entitat contribueix a la riquesa econòmica de la capital catalana.

També avalua l'impacte del Barça en l'activitat econòmica de Catalunya i del conjunt de l'Estat durant la temporada passada i pretrén quantificar, analitzar i posar en valor la seva contribució.

L'últim estudi sobre l'impacte econòmic del FC Barcelona a la ciutat era de la temporada 2014/15, i des de llavors s'ha incrementat un 31%, mentre que l'impacte sobre l'ocupació, també en termes absoluts, ha tingut un increment del 17%.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat que l'entitat és a dia d'avui la "primera marca esportiva del món". "Som una entitat profundament local i, alhora, absolutament universal", ha destacat.

"Com s'ha pogut constatar, el club representa gairebé l'1,5% del PIB de la ciutat de Barcelona, contribueix a crear gairebé 19.500 llocs de treball al municipi i tancarem l'any amb uns 1.050 milions d'ingressos", ha apuntat.

Després de l'acte s'ha formalitzat l'adhesió del FC Barcelona a Foment Nacional del Treball entre el màxim mandatari blaugrana i el seu homòleg Josep Sánchez Llibre. També hi han assistit el vicepresident i tresorer Quique Tombas i els directius Emili Rousaud, Dídac Lee, Pau Vilanova i Josep Pont, a més del director executiu-CEO del Club, Òscar Grau, i el director de l'Àrea de Presidència i Junta Directiva, Jaume Masferrer.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés