Publicat 02/03/2015 12:56

Bankia respon a Blesa que va donar els seus e-mails per "mandat judicial" i que esborrar-los "no té fonament"

Adverteix que no va rebre els correus electrònics de manera "accidental" i recorda la seva obligació de col·laborar amb els tribunals

MADRID, 2 març (EUROPA PRESS) -

Bankia ha defensat davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu que va conservar els correus electrònics de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa per "mandat judicial" i seguint "la més estricta legalitat", i que l'obligació d'esborrar-los a la qual fa referència l'afectat "no té fonament normatiu".

Així ha respost en un escrit, a què ha tingut accés Europa Press, al recurs presentat per Blesa davant de l'Audiència Nacional demanant que s'anul·lin els seus correus electrònics corporatius de la causa en la qual s'investiguen les 'targetes black' de Caja Madrid perquè van ser "il·legalment confiscats i il·legítimament lliurats a tercers".

El grup, presidit per José Ignacio Goirigolzarri, assegura que els correus "no van passar accidentalment a Bankia o sense raó que ho expliqui", sinó que va rebre "legítimament els sistemes i les eines informàtiques" de les caixes d'estalvis que es van començar a fusionar el desembre del 2010. Afegeix que va mantenir els correus electrònics en compliment dels requeriments dels òrgans jurisdiccionals, entre els quals hi ha el dirigit per l'aleshores jutge Elpidio José Silva.

UNA PREVISIÓ "DISCRECIONAL"

Segons la seva opinió, l'argumentació de Blesa es basa en una "suposada obligació d'esborrar els mails que no té fonament normatiu general o especial i no és res més que una previsió autoorganitzativa discrecional".

Per tot això, Bankia conclou que es va "limitar a donar oportú compliment" de les ordres judicials rebudes i de la jurisprudència que regula l'obligació de col·laborar amb les investigacions penals i permet l'accés als correus electrònics dels treballadors des del moment en què aquest és informat de la política de l'empresa i la seva intervenció compleix amb els requisits de "proporcionalitat, idoneïtat i necessitat per al final legítim perseguit".

L'antic responsable de Caja Madrid va demanar la nul·litat de la providència en la qual el jutge Andreu va acordar el passat 26 de gener unir a aquesta peça separada del 'cas Bankia' una còpia dels correus electrònics de diversos directius de Caja Madrid obtinguts de l'informe fet per Price Waterhouse Coopers (PWC) que va ser lliurat a la Fiscalia.

En el recurs, al qual ha tingut accés Europa Press, la defensa de Blesa va destacar que no existeix cap resolució judicial "ajustada a Dret" que autoritzi l'accés i el manteniment per part de Bankia dels seus correus corporatius al capdavant de Caja Madrid i que s'han vulnerat els seus drets fonamentals a la intimitat i al secret de les comunicacions.

En el marc d'aquesta investigació, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 4 manté imputats 82 antics membres del Consell d'Administració i exdirectius de Caja Madrid, entre els quals hi ha l'expresident Rato, l'exdirector financer Ildefonso Sánchez Barcoj i el mateix Blesa.

La Secció Tercera de la Sala Penal ja va avalar el novembre passat la decisió del jutge Andreu d'incorporar part dels correus electrònics de Blesa a l'altra peça separada del cas Bankia en què investiga la comercialització de preferents per "la seva evident repercussió social".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés