Publicat 28/10/2019 17:24:46 +01:00CET

Bankia preveu reduir uns 600 milions els actius 'tòxics' d'aquest 2019

Logo de l'entitat bancària Bankia, a la seva seu en una de les torres Kio de Madrid.
Óscar Cañas - Europa Press

Suggereix que podria repartir l'excés de capital mitjançant la recompra d'accions

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El director financer de Bankia, Leopoldo Alvear, ha assegurat que l'entitat explica actualment amb "algunes" carteres d'actius improductius (NPAs) en fase de comercialització que espera executar durant el quart trimestre i abaixar així el volum de 'tòxics' uns 600 milions d'euros.

Així ho ha indicat Alvear a preguntes dels analistes després de la presentació dels resultats corresponents als nou primers mesos de l'any, període en què el banc va obtenir un benefici net atribuït de 575 milions d'euros, un 22,26% inferior al mateix període d'un any abans.

La caiguda dels guanys ha vingut derivada, en part, d'un repunt de les provisions associades a l'acceleració del ritme en la reducció de dubtosos. La dotació a provisions i altres resultats van totalitzar una despesa de 384 milions d'euros acumulats fins al setembre (+14,5%), associat al cost de les vendes de carteres de crèdit i a la deterioració d'actius no financers.

El director financer de Bankia ha posat el focus de la recuperació del compte de resultats per al quart trimestre en la venda de carteres, mentre que calcula que, d'acord amb les xifres objectiu, es reduirien en altres 1.000 milions d'euros el 2020.

"A costa de l'objectiu, no hauríem de tenir un impacte substancial en el cost de risc", ha dit i ha afegit que tot i que podrien ser més ambiciosos, se senten còmodes mentre es mantingui al voltant dels 24 punts bàsics marcats en el pla estratègic.

També ha reconegut que el trimestre recentment tancat ha estat menys actiu en la comercialització de carteres a causa de l'estacionalitat, tot i que ha subratllat les plusvàlues per la venda d'adjudicats "difícils" per la seva situació geogràfica menys líquida o de menor qualitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés