Publicat 28/01/2021 08:18CET

Bankia guanya 230 milions el 2020, un 57,6% menys, després d'una provisió extraordinària de 505 milions per la Covid-19

Edifici de la seu de Bankia a València, Comunitat Valenciana (Espanya)
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

Goirigolzarri diu que els èxits del banc els situen "en una posició extraordinària de cara a la integració amb CaixaBank"

MADRID, 28 gen. (EUROPA PRESS) -

Bankia va registrar un benefici net de 230 milions d'euros en l'exercici 2020, un descens del 57,6% sobre l'any anterior a causa del menor resultat generat per les operacions financeres, així com per unes provisions de caràcter extraordinari de 505 milions d'euros com a conseqüència de la situació generada per la Covid-19.

L'entitat ha destacat que la finalitat d'aquestes dotacions extraordinàries ha estat reforçar encara més el seu balanç i tenir més flexibilitat per fer front a les necessitats financeres que puguin experimentar en el futur famílies i empreses.

Bankia ha dedicat també 576 milions a provisions ordinàries de crèdit i adjudicats.

El benefici abans d'impostos sense tenir en compte les provisions extraordinàries per la Covid-19, que representa l'activitat bancària més recurrent, va ser de 816 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 8% respecte de l'any anterior.

JOSÉ IGNACIO GOIRIGOLZARRI

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat que, malgrat les dificultats i els tipus d'interès negatius, el banc ha tancat un exercici "molt positiu" en termes de negoci, "amb importants creixements" en crèdit a empreses, en producció hipotecària i en fons d'inversió.

"Gràcies a l'esforç i rigor de tots els professionals del banc, hem complert els objectius de creixement de quota de mercat que ens havíem plantejat per a l'any 2020 en el Pla Estratègic", ha subratllat Goirigolzarri.

En aquest sentit, el president de Bankia ha assenyalat que el 2020 "s'ha convertit l'any de la culminació del projecte de Bankia com a entitat independent". "Hem de fer un balanç molt positiu, del que jo em sento molt orgullós", ha afegit.

"Tot l'equip de Bankia ha hagut d'afrontar enormes reptes de gestió durant aquests deu últims anys, que s'han materialitzat en importants èxits i han fet possible que estiguem finalitzant una etapa francament magnífica. Tot això ens situa en una posició extraordinària de cara a la integració amb CaixaBank i estic convençut que junts tenim un futur enormement il·lusionant i prometedor", ha indicat.

La caiguda de les despeses i l'augment dels ingressos per comissions ha fet possible que el resultat core (marge d'interessos i comissions, menys despeses d'explotació) tanqui l'exercici en 1.336 milions d'euros, un 3,8% més.

A més, Bankia destaca l'evolució del quart trimestre de l'any, que reflecteix un creixement del resultat core del 10,8% sobre el mateix període de 2019. El resultat core de l'últim trimestre ha estat, segons el conseller delegat de Bankia, José Sevilla, el més alt dels últims tres anys, superant en un 11% al de 2019 i en un 24% al de 2018.

Així mateix, la taxa de morositat s'ha situat en el 4,7% el 2020, enfront del 5% en què es trobava un any abans, i la ràtio de cobertura puja 4,2 punts percentuals pel que fa a desembre de l'any 2019 i aconsegueix el 58,2%.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés