Publicat 19/06/2020 20:37CET

BancSabadell d'Andorra va guanyar 10,375 milions el 2019, un 1,23% més

Els directius de BancSabadell d'Andorra durant la celebració de la Junta General aquest divendres al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.
BANCSABADELL D'ANDORRA

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 19 juny (EUROPA PRESS) -

   BancSabadell d'Andorra va tancar 2019 amb uns guanys de 10,375 milions d'euros, la qual cosa suposa un 1,23% més que l'any anterior i "consolida així els bons resultats assolits des del 2017", segons destaca l'entitat bancària en un comunicat.

   La Junta General d'Accionistes d'aquest divendres ha aprovat aquests resultats, que tenen rellevància tenint en compte que s'ha aconseguit "en un entorn de tipus d'interès baixos i de transformació accelerada del negoci financer, que no afavoreix el desenvolupament de l'activitat bancària".

   Els fons propis sumen 91,16 milions d'euros, quan fundacionalment eren de 30 milions; el seu rendiment o ROE és de l'11,38% "i es manté alt", destaca BancSabadell d'Andorra, i al tancament de l'exercici la ràtio de solvència és de 22,07%.

   Aquestes dades "evidencien la bona evolució de BancSabadell d'Andorra i la sostenibilitat i rendibilitat del seu model de negoci", assenyala el comunicat amb motiu de la celebració de la Junta General.

   "L'orientació de l'entitat a oferir un molt bon servei i un alt valor afegit es tradueix en un fort creixement de l'operativa comercial i de la vinculació dels clients", valora l'entitat financera.

   Els indicadors de referència del balanç i el compte de resultats mostren "la fortalesa i la capacitat de BancSabadell d'Andorra per superar els desafiaments del sector i la immillorable situació que té per encarar els reptes de futur, des de la seva posició única i diferenciada al mercat andorrà".

UNA REUNIÓ MARCADA PEL COVID-19

   L'assemblea d'accionistes ha estat marcada pel Covid-19, doncs el format ha diferit de les ocasions anteriors en adoptar les mesures d'higiene i seguretat necessàries, encara que s'ha desenvolupat amb normalitat, tal com ha assenyalat l'entitat en el seu compte de Twitter.

   Donada la situació de crisi sanitària, a la Junta General s'han detallat les actuacions realitzades durant els mesos de març, abril i maig, en què "les prioritats han estat la salut de les persones, clients i treballadors, i la continuïtat del negoci".

   Així, en la reunió "s'ha fet èmfasi en que el banc ha estat molt actiu en la gestió de les ajudes del Govern" i ha mantingut oberta al 100% la seva xarxa d'oficines per donar servei als seus clients.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés