Publicat 28/05/2021 18:15CET

BancSabadell d'Andorra tanca el 2020 amb 10 milions d'euros de benefici

La Junta General d'Accionistes de BancSabadell d'Andorra, que s'ha celebrat aquest divendres.
BANCSABADELL D'ANDORRA

La Junta General d'Accionistes acorda repartir dividends de sis euros per acció

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 28 maig (EUROPA PRESS) -

La Junta General d'Accionistes de BancSabadell d'Andorra, que s'ha celebrat aquest divendres, ha aprovat la gestió i els resultats financers de l'exercici del 2020, el 21è de l'entitat, que s'ha tancat amb un resultat de 10.019.000 euros, segons ha informat el banc en una nota de premsa.

Tant el president de l'entitat, Miquel Alabern, com el conseller-director general, Josep Segura, han assenyalat que el banc "ha consolidat així el benefici de dos dígits", volum que s'aconsegueix per quart any consecutiu.

BancSabadell d'Andorra destaca que el resultat "s'ha aconseguit en un entorn de tipus d'interès baixos, de transformació accelerada del negoci financer que no afavoreix el desenvolupament de l'activitat bancària i en un exercici excepcional, que ha estat fortament marcat per la crisi sanitària i les seves conseqüències econòmiques".

En vista del resultat, s'ha aprovat distribuir els beneficis en forma de dividends, per valor de sis euros per acció, la qual cosa implica un rendiment sobre el nominal del 10%.

Així, els accionistes hauran rebut des del començament un total de 69,55 euros per acció, recuperant "amb escreix" el capital que es va invertir al començament, que va ser de 60,10 euros per acció.

MÉS DE 100 MILIONS DE FONS PROPIS

Entre la informació que s'ha facilitat als accionistes, BancSabadell d'Andorra destaca el fet que els fons propis, "que fundacionalment eren de 30 milions d'euros, ara sumen 102,63 milions d'euros", i tenen un rendiment ROE del 10,5%.

La ràtio de solvència és del 22,40% i la liquiditat del 375,11%, taxes dos i tres vegades més elevades que les mínimes que requereixen els reguladors, recorda l'entitat bancària.

"L'orientació de l'entitat d'oferir un molt bon servei i un alt valor afegit als clients es tradueix en un fort creixement de l'operativa comercial i de la vinculació d'aquests amb l'entitat", destaca BancSabadell d'Andorra.

Així, els creixements en quota de mercat "són igualment molt rellevants", com els de clients particulars (del 23,2%) i empreses (del 32,5%), i les quotes de targetes de crèdit i dels TPV augmenten i se situen en el 16,68% i el 19,68%, respectivament.

NOMENAMENTS

La Junta d'Accionistes ha aprovat la reelecció de Josep Segura com a conseller del banc, i els nomenaments de Mireia Montoriol i Maribel Todolí com a noves conselleres.

Montoriol cobreix la vacant que deixa Josep Vilanova, soci promotor de l'entitat i conseller a la fundació del banc, que cessa en el càrrec per haver arribat a l'edat màxima que es preveu en els estatuts.

Montoriol és una "economista i especialista en la gestió de recursos humans", de nacionalitat andorrana i que fa 20 anys que treballa al banc, actualment com a interventora general de l'entitat.

González cobreix la vacant que ha generat la renúncia de Sonia Quibus, consellera en representació de BancSabadell, arran dels canvis al govern corporatiu i organitzatius que s'han produït en l'entitat.

La nova consellera és llicenciada en Ciències Empresarials i "acumula una dilatada trajectòria al banc català", del qual actualment és la directora d'Administració Centralitzada.

Sobre negociacions per integrar l'activitat bancària, Alabern ha manifestat: "Si BancSabadell d'Andorra comença una nova etapa juntament amb MoraBanc, puc assegurar que ens sentirem molt orgullosos d'haver pogut contribuïr a fer realitat el primer banc andorrà en banca país, solvència i rendibilitat", segons un tuit de l'entitat que ha recollit Europa Press.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés