Publicat 20/9/2019 10:47:43 +02:00CET

Banco Santander tanca aquest divendres 176 oficines per l'ERO, 26 d'elles a Catalunya

El logo del banco Santander esapañol a las afueras de un edificio en Madrid
ANDREA COMAS / REUTERS

MADRID, 20 set. (EUROPA PRESS) -

Banco Santander tancarà aquest divendres, dia 20 de setembre, 176 oficines --26 d'elles a Catalunya-- en el marc de l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que escometrà l'entitat i que contempla la clausura d'un total d'1.150 sucursals.

D'aquesta manera, segons el calendari del Santander, després del tancament de 86 oficines fa dues setmanes, aquest divendres 20 de setembre durà a terme la clausura de 176 sucursals, 164 el 4 d'octubre i 175 més el proper 18 d'octubre.

En aquesta tanda, Santander tancarà 32 oficines a Castella i Lleó, 26 a Catalunya i Galícia, respectivament; 21 a Andalusia, 18 a Madrid i 17 a València i Múrcia. També es veuran afectades onze sucursals a Aragó, Navarra i La Rioja, set a les Balears i quatre al País Basc.

Aquest divendres també abaixaran la persiana tres oficines a les comunitats de les Canàries, Cantàbria i Astúries i Castella-la Manxa, mentre que seran quatre les sucursals que clausuraran a Extremadura.

El passat 6 de setembre, el banc que presideix Ana Botín ja va tancar dotze oficines situades a Madrid, dotze més repartides entre la Comunitat Valenciana i Múrcia, onze a Andalusia, nou a les Balears i vuit a Catalunya.

Així mateix, al territori que ocupen les comunitats d'Aragó, Navarra, La Rioja, Galícia i Castella i Lleó van tancar set oficines, respectivament.

Cinc oficines més situades entre Astúries i Cantàbria van tancar, així com quatre al País Basc, dues a les Canàries, una a Castella-la Manxa i una altra a Extremadura.

El banc va comunicar que començaria a executar aquest pla després que acabés el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banco Popular dins el grup, la qual cosa va tenir lloc el passat mes de juliol.

En qualsevol cas, l'entitat va tancar 116 oficines al maig i juny, però en aquell cas es va tractar de sucursals que van tancar a territoris pilot o perquè el seu negoci era limitat i es van traspassar a agents col·laboradors, segons les fonts consultades.

Sumant tots els tancaments anunciats i executats, encara estaria pendent el tancament de 433 oficines més, que haurà d'executar-se abans que acabi l'any 2019.