Publicat 02/01/2022 13:47CET

Banco Santander dona suport al sector agroalimentari català amb 330 milions al 2021

BARCELONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

Banco Santander ha donar suport al sector agroalimentari català amb 330 milions d'euros al 2021: l'entitat compta amb més de 30.000 clients agricultors i ramaders a Catalunya, i algunes oficines s'han remodelat per incorporar un 'corner agro' amb un especialista del sector.

Els productes més demandats durant l'any han estat la contractació de les Bestretes Collita, el préstec R+D+I Agro, crèdits a llarg termini per a la transformació de finques a cultius més rendibles, així com l'assegurança agrària i la multirisc agropecuari, ha informat Banc Santander aquest diumenge en un comunicat.

L'agilitat de l'entitat a resoldre les propostes de finançament ha estat "determinant perquè molts empresaris hagin pogut seguir amb la seva activitat" en un any marcat per les adversitats climàtiques i el volcà de l'illa de la Palma.

Es van habilitar línies de finançament en condicions preferents i es va anticipar la indemnització de l'assegurança agrària perquè agricultors i ramaders es poguessin reposar al més aviat possible de la situació complicada.

A tot Espanya, l'import del finançament ha estat de més de 3.700 milions d'euros --un augment del 3% respecte al 2020, quan el suport del banc al sector mitjançant els préstecs amb aval de l'ICO va ser de gairebé 4.000 milions--.

PLA RENOVE DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA

Al 2021, el banc ha llançat el Pla Renove de Maquinària Agrícola per impulsar la digitalització i sostenibilitat dels agricultors, perquè a Espanya el 55% de la maquinària té més de 18 anys d'antiguitat, i amb els nous vehicles de precisió es poden reduir les emissions contaminants i generar estalvis de costos.

També destaquen les campanyes de l'olivar i la verema, a més de la subscripció al Quadern de Camp Digital, una eina que l'entitat ha impulsat entre els seus clients per registrar tota la informació de les seves explotacions.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés