Banco Santander culmina la reestructuració de la xarxa amb el tancament de 211 oficines

Publicat 22/11/2019 11:08:59CET
Oficina de Banco Santander a Bilbao
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

Banco Santander tanca aquest divendres 211 oficines --25 a Catalunya-- en el marc de l'execució de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que duu a terme l'entitat després de la integració de Banco Popular i que finalment implica la clausura de 1.128 sucursals.

Aquesta és la setena i última onada de tancaments, per la qual cosa es dona per finalitzat el procés de reestructuració de la xarxa d'oficines, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.

Santander clausurarà 40 oficines a Andalusia, amb la qual cosa la regió tindrà un total de 179 tancaments en el marc de l'ERO; 28 a Madrid, on les clausures totals ascendeixen a 134; 25 més a Catalunya, del total de 154; 20 més a la Comunitat Valenciana, fins a 95; 18 a Castella i Lleó, fins a 105; 16 al País Basc, fins a 38, i 13 a Galícia, fins a 130.

Així mateix, a la zona d'Aragó, Navarra i La Rioja es tancaran dissabte 11 sucursals, que al costat de les que ja s'han tancat anteriorment en sumen 67. A Canàries es tanquen aquest divendres unes 10 oficines més, de les 26 que contempla el procés; a Castella-la Manxa 10 més, d'un total de 56 tancaments; a Balears 6, de 45; a Extremadura 5, del total de 35, i a Múrcia 3, de 23.

Finalment, el procés contempla que aquest divendres es tanquin unes sis oficines més, repartides a parts iguals entre Astúries, Cantàbria i Melilla.

Aquesta última no s'ha vist afectada en onades anteriors, perquè l'ERO només contemplava aquests dos tancaments, mentre que a Astúries i Cantàbria s'han tancat un total de 26 i 13 oficines als darrers sis mesos, respectivament.

A nivell nacional, l'entitat va tancar entre maig i juny 116 oficines situades a territoris pilot o amb negoci limitat, per la qual cosa oficialment el pla de tancaments es va iniciar després de culminar el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banco Popular en el grup el passat mes de juliol.

Després de sumar els tancaments que ja s'han dut a terme i els que hi ha previstos aquest divendres, Banco Santander haurà clausurat 1.128 oficines. L'entitat i els sindicats van signar al juny un ERO que contemplava el tancament de 1.150 oficines, l'extinció de 3.223 llocs de treball i prejubilacions a partir dels 55 anys amb entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat.

Segons han traslladat fonts sindicals a Europa Press, la xifra de 1.150 sucursals son un màxim, que finalment no s'ha assolit, per la qual cosa no hi haurà més tancaments relacionats amb aquest procés.

Des del banc han assegurat diverses vegades que cap municipi es quedarà sense serveis bancaris tot i la reestructuració de la xarxa, perquè la majoria de tancaments tenen lloc a ciutats, de la mateix manera que es reforça la xarxa d'agents i col·laboradors.

Així doncs, cada oficina que es tanca té una altra sucursal del grup a una distància mitjana d'uns 230 metres, per la qual cosa el procediment s'emmarca en la necessitat de millorar l'eficiència a causa de la duplicitat derivada de la integració de Banco Popular.