Publicat 26/04/2019 11:58

Banc Santander veu incerteses regulatries per als serveis financers al Regne Unit després del Brexit

Ana Botín en la Junta General de Accionistas 2019
SANTANDER

MADRID, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

Banc Santander veu incertesa en el rgim regulatori i jurídic aplicable als serveis financers al Regne Unit una vegada es faci efectiu el Brexit, un moment a partir del qual és possible que les filials del grup no puguin recolzar-se en el marc transfronterer europeu, la qual cosa podria tenir repercussions en les seves operacions, rendibilitat i negoci.

"A nivell operatiu, és possible que les filials del grup al Regne Unit i altres institucions financeres ja no puguin recolzar-se en el marc transfronterer europeu per als serveis financers i no és clar quin ser el rgim alternatiu després del Brexit", assenyala l'entitat en el seu últim fullet d'activitat continuada que ha rems a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i que ha consultat Europa Press.

Aquesta incertesa i les mesures que es prenguin com a resultat del Brexit, així com les noves regles o les seves modificacions, "podrien tenir repercussions significatives" en les operacions, rendibilitat i negoci del Banc Santander.

L'entitat que presideix Ana Botín explica que el grup al Regne Unit est subjecte a una regulació i supervisió "significativa" per part de la Unió Europea i, encara que ja s'ha aprovat legislació que transfereix normes comunitries a les britniques, "continua havent-hi incertesa" pel que fa a l'entorn jurídic en el qual operaran les filials quan el Regne Unit ja no en sigui membre.

El 31 de desembre del 2018, la filial de Banc Santander al Regne Unit tenia un pes del 24% sobre els actius totals del grup en el seu conjunt i del 14% pel que fa al resultat atribut ajustat de les rees operatives.

De la mateixa manera, el rebuig per part de la Cambra dels Comuns de l'acord de sortida i el risc que tot aix pugui conduir a una caiguda del Govern, és vist pel Santander com un element que podria provocar tensions en els mercats financers i en l'economia, amb els seus conseqüents efectes adversos sobre la situació financera del mateix banc.

En suma, si bé és difícil predir els efectes a llarg termini de l'imminent divorci del Regne Unit amb la Unió Europea, el Santander subratlla que en el curt termini la situació és de "incertesa econmica i política". "Si es produeix una sortida sense acord, és probable que el creixement econmic i la situació econmica en general del Regne Unit es vegin significativament afectats", remarca el banc en el document.

El juny del 2016, el Regne Unit va celebrar un referndum sobre la pertinena a la Unió Europea, en el qual la majoria va votar a favor de sortir-ne. Posteriorment, el mar del 2017, es va activar l'article 50 dels tractats comunitaris pel qual es va iniciar un període de dos anys de negociació per determinar els termes i el marc de la futura relació.

Aquest període de negociació es va ampliar el passat mes de mar i aquest mateix mes d'abril, de manera que, tret que es concedeixi una nova prrroga, la pertinena dels britnics al club dels Vint-i-vuit finalitzar com a molt tard el 31 d'octubre d'aquest any. No obstant aix, si el Regne Unit no participa en les eleccions europees del maig vinent, haur de sortir-ne el proper 1 de juny.

"Existeix la possibilitat que la pertinena del Regne Unit a la Unió Europea acabi sense arribar a cap acord", adverteix el Santander.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés