Publicat 7/4/2019 11:07:16 +02:00CET

Banc Santander escometrà el cap de setmana vinent la integració de Popular a Catalunya i Canàries

BANCO SANTANDER - Archivo

Les negociacions de l'ERE comenaran previsiblement després de Setmana Santa

MADRID, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

Banc Santander completar el cap de setmana del 12 d'abril la integració tecnolgica en la plataforma del grup de les oficines de Popular a Catalunya i Canries, segons fonts de l'entitat consultades per Europa Press.

En concret, el cap de setmana vinent Santander integrar un total de 275 oficines de la xarxa de Banc Popular, que se sumaran a les 325 sucursals de Galícia, Cantbria, Astúries i País Basc que va acabar d'integrar el passat mes de mar.

Així, a partir del dilluns 15 d'abril operaran sota els sistemes de Banc Santander un total de 600 oficines procedents de l'entitat que el grup presidit per Ana Botín va adquirir al juny de 2017, la qual cosa representa el 40% del total d'oficines de Popular.

Al moment de la compra de Popular, Santander va estimar que completaria la integració de les 1.500 sucursals de l'entitat a Espanya en dos anys. Des del banc han confirmat a Europa Press que el procés avana satisfactriament i segons els terminis previstos, per la qual cosa la integració de tot el territori nacional culminar previsiblement el proper mes de juliol.

D'aquesta manera, el cap de setmana vinent tindr lloc la cinquena de les nou fases en qu es divideix la integració tecnolgica. La primera es va iniciar el passat mes de novembre a Galícia, una regió en la qual també van tenir lloc la segona i la tercera onada. En la quarta va finalitzar la integració de les oficines a Galícia i es va escometre la de les sucursals de Cantbria, Astúries i País Basc.

Banc Popular va desaparixer com a entitat jurídica el passat mes de setembre, moment en qu totes les oficines van passar a afegir en els seus rtols la signatura Santander. La intenció és que les marques Popular i Pastor desapareguin, per no és fins que es completa la integració tecnolgica en una oficina quan el grup canvia el cartell de la sucursal pel de la resta d'oficines de Santander.

D'aquesta manera, en les comunitats integrades els clients poden trobar-se amb diverses oficines de Banc Santander a poca distncia, un solapament que es resoldr en el marc del procés de reestructuració que el grup dur a terme.

En aquest sentit, els sindicats preveuen que les negociacions sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) que dur a terme l'entitat tinguin lloc després de Setmana Santa, tot i que la direcció del banc encara no s'ha posat en contacte amb la representació dels treballadors.

L'ERE COMENAR A NEGOCIAR-SE DESPRÉS DE SETMANA SANTA

Les dates que es manegen tenen en compte que el passat 3 d'abril l'entitat va presentar els analistes i inversors el seu nou Pla Estratgic i que la junta general d'accionistes se celebra aquest divendres 12 d'abril, per la qual cosa no s'espera que la negociació tingui lloc abans de la festivitat de Setmana Santa.

Les fonts sindicals consultades per Europa Press han apuntat que els més de 30.000 empleats de Banc Santander a Espanya confien que el banc respectar el Protocol de Fusió signat el passat mes de novembre a l'hora d'executar l'ERE.

Segons aquest protocol, la direcció del banc es va comprometre a no recórrer als articles de mobilitat geogrfica, modificacions substancials de condicions de treball i acomiadament collectiu de l'Estatut dels Treballadors sense previ procés de dileg i participació sindical en cerca de solucions consensuades, renunciant de forma expressa a la presa de mesures traumtiques en processos de reorganització per l'absorció del Popular.

Encara que encara no existeix un nombre oficial d'empleats afectats per l'ERE, diversos mitjans han esmentat una retallada d'entre 3.000 i 4.000 persones pel tancament de més de 1.000 sucursals.

El nou Pla Estratgic de Banc Santander contempla un estalvi anual progressiu de costos operatius de 1.200 milions en el mig termini, dels quals 250 milions d'euros correspondran a sinergies addicionals per la integració de Banc Popular, que se sumen als 500 milions que l'entitat va estimar al moment de l'adquisició.

La culminació amb xit de la integració de Popular és una de les prioritats de Santander Espanya, així com el manteniment del lideratge en el cas del negoci de pimes i empreses aprofitant el 'know-how' de l'entitat que el banc cntabre va comprar pel simblic preu d'1 euro.