Publicat 7/4/2019 11:07:16CET

Banc Santander escometrà el cap de setmana vinent la integració de Popular a Catalunya i Canàries

BANCO SANTANDER - Archivo

Les negociacions de l'ERE començaran previsiblement després de Setmana Santa

MADRID, 7 Abr. (EUROPA PRESS) -

Banc Santander completarà el cap de setmana del 12 d'abril la integració tecnològica en la plataforma del grup de les oficines de Popular a Catalunya i Canàries, segons fonts de l'entitat consultades per Europa Press.

En concret, el cap de setmana vinent Santander integrarà un total de 275 oficines de la xarxa de Banc Popular, que se sumaran a les 325 sucursals de Galícia, Cantàbria, Astúries i País Basc que va acabar d'integrar el passat mes de març.

Així, a partir del dilluns 15 d'abril operaran sota els sistemes de Banc Santander un total de 600 oficines procedents de l'entitat que el grup presidit per Ana Botín va adquirir al juny de 2017, la qual cosa representa el 40% del total d'oficines de Popular.

Al moment de la compra de Popular, Santander va estimar que completaria la integració de les 1.500 sucursals de l'entitat a Espanya en dos anys. Des del banc han confirmat a Europa Press que el procés avança satisfactòriament i segons els terminis previstos, per la qual cosa la integració de tot el territori nacional culminarà previsiblement el proper mes de juliol.

D'aquesta manera, el cap de setmana vinent tindrà lloc la cinquena de les nou fases en què es divideix la integració tecnològica. La primera es va iniciar el passat mes de novembre a Galícia, una regió en la qual també van tenir lloc la segona i la tercera onada. En la quarta va finalitzar la integració de les oficines a Galícia i es va escometre la de les sucursals de Cantàbria, Astúries i País Basc.

Banc Popular va desaparèixer com a entitat jurídica el passat mes de setembre, moment en què totes les oficines van passar a afegir en els seus rètols la signatura Santander. La intenció és que les marques Popular i Pastor desapareguin, però no és fins que es completa la integració tecnològica en una oficina quan el grup canvia el cartell de la sucursal pel de la resta d'oficines de Santander.

D'aquesta manera, en les comunitats integrades els clients poden trobar-se amb diverses oficines de Banc Santander a poca distància, un solapament que es resoldrà en el marc del procés de reestructuració que el grup durà a terme.

En aquest sentit, els sindicats preveuen que les negociacions sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) que durà a terme l'entitat tinguin lloc després de Setmana Santa, tot i que la direcció del banc encara no s'ha posat en contacte amb la representació dels treballadors.

L'ERE COMENÇARÀ A NEGOCIAR-SE DESPRÉS DE SETMANA SANTA

Les dates que es manegen tenen en compte que el passat 3 d'abril l'entitat va presentar els analistes i inversors el seu nou Pla Estratègic i que la junta general d'accionistes se celebra aquest divendres 12 d'abril, per la qual cosa no s'espera que la negociació tingui lloc abans de la festivitat de Setmana Santa.

Les fonts sindicals consultades per Europa Press han apuntat que els més de 30.000 empleats de Banc Santander a Espanya confien que el banc respectarà el Protocol de Fusió signat el passat mes de novembre a l'hora d'executar l'ERE.

Segons aquest protocol, la direcció del banc es va comprometre a no recórrer als articles de mobilitat geogràfica, modificacions substancials de condicions de treball i acomiadament col·lectiu de l'Estatut dels Treballadors sense previ procés de diàleg i participació sindical en cerca de solucions consensuades, renunciant de forma expressa a la presa de mesures traumàtiques en processos de reorganització per l'absorció del Popular.

Encara que encara no existeix un nombre oficial d'empleats afectats per l'ERE, diversos mitjans han esmentat una retallada d'entre 3.000 i 4.000 persones pel tancament de més de 1.000 sucursals.

El nou Pla Estratègic de Banc Santander contempla un estalvi anual progressiu de costos operatius de 1.200 milions en el mig termini, dels quals 250 milions d'euros correspondran a sinergies addicionals per la integració de Banc Popular, que se sumen als 500 milions que l'entitat va estimar al moment de l'adquisició.

La culminació amb èxit de la integració de Popular és una de les prioritats de Santander Espanya, així com el manteniment del lideratge en el cas del negoci de pimes i empreses aprofitant el 'know-how' de l'entitat que el banc càntabre va comprar pel simbòlic preu d'1 euro.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.