Publicat 06/09/2019 12:11CET

Banc Santander comena aquest divendres el tancament d'oficines per l'ERO

Una oficina de Banc Santander a Madrid.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

Banc Santander ha iniciat aquest divendres l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que dur a terme l'entitat i que contempla el tancament d'1.150 oficines.

Segons fonts sindicals consultades per Europa Press, aquest mateix divendres es dur a terme el tancament de 86 sucursals: dotze d'elles a Madrid, dotze més entre la Comunitat Valenciana i Múrcia, onze a Andalusia, nou a les Balears i vuit a Catalunya.

Al territori que ocupen les regions d'Aragó, Navarra i La Rioja es tancaran set oficines, i el procés també afectar aquest divendres set sucursals de Galícia i set més a Castella i Lleó.

Així mateix, es tancaran cinc oficines situades entre Astúries i Cantbria, quatre al País Basc, dues a les Canries, una a Castella-la Manxa i una altra a Extremadura.

El calendari marcat pel Santander apunta al tancament de 176 sucursals més el proper 20 de setembre, 164 el 4 d'octubre i 175 més el dia 18 d'octubre.

El banc va comunicar que comenaria a executar aquest pla una vegada finalitzés el procés d'integració tecnolgica de les sucursals de Banc Popular en el grup, cosa que va succeir el passat mes de juliol.

En qualsevol cas, l'entitat va dur a terme el tancament de 116 oficines entre el maig i el juny, per en aquell cas es va tractar de sucursals que es van tancar en territoris pilot o perqu el seu negoci era limitat i es van traspassar a agents collaboradors, segons les fonts consultades.

Si se sumen tots els tancaments anunciats i executats, encara hi hauria pendent el tancament de 433 oficines més, que haur d'executar-se abans que acabi l'any 2019.

EXTINCIÓ DE 3.223 LLOCS DE TREBALL

Banc Santander i la representació sindical van firmar el passat mes de juny un ERO que contempla el tancament d'1.150 oficines, la prdua de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys amb entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat.

El termini d'adscripcions s'estructura en tres collectius. Santander encara no ha facilitat xifres sobre les adhesions.

Per als serveis centrals, centres corporatius i estructures intermediries el termini d'adscripció va finalitzar el 19 de juliol i es va executar aquell mateix mes.

En el cas de la xarxa comercial, la data límit per adscriure's és el 15 de novembre i la d'execució fins al 31 de desembre, mentre que per a les rees de recursos humans, control de xarxa, unitat d'atenció minorista i riscos, la data límit per adherir-se és el 31 de gener del 2020, amb una data d'execució del 31 de mar del 2020.

LES CONDICIONS

Santander oferia als treballadors d'entre 55 i 61 anys prejubilar-se amb el 80% del salari pensionable o amb el 75% més el 60% del complement voluntari, mentre que als majors de 62 anys els abonar l'equivalent a 20 dies per any treballat, amb el límit d'una anualitat, i sense primes.

El collectiu d'entre 50 i 54 anys podr deixar l'entitat amb el 60% del salari pensionable de sis anualitats i un mxim de 380.000 euros, sense descompte per atur i amb un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys, actualitzable fins a un mxim del 3%.

A aquest grup també se'ls donar primes per voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni complet treballat, una prima addicional d'entre 5.000 i 30.000 euros en funció de la seva antiguitat i una altra de 15.000 euros.

Pel que fa als treballadors de 49 anys o menys, o els que tinguin una edat superior per no acumulin 15 anys d'antiguitat, les extincions vindran acompanyades d'una indemnització de 40 dies per any treballat, fins a un mxim de 24 mensualitats.

Aquest collectiu també tindr primes de voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni d'antiguitat i entre 5.000 i 30.000 euros més en funció dels anys que porti al banc.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés