Publicat 1/2/2019 12:29:16CET

Banc Sabadell no té la intenció de comprar cap altra entitat en els propers anys

BANCO SABADELL - Archivo

MADRID, 1 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha allunyat els rumors sobre la possibilitat de comprar Bankia en assegurar que l'entitat no pretén efectuar cap operació per créixer de manera inorgànica en els propers anys.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) compta de manera directa i indirecta, a través de BFA Tenedora de Acciones, amb una participació a Bankia del 61,4%, i el Govern espanyol ha posposat dues vegades el termini per desprendre's d'aquesta participació. En el mercat s'especula amb la possibilitat que una entitat adquireixi Bankia per escometre'n així la privatització.

No obstant això, Oliu ha fugit d'estudi: "Durant els propers anys no tenim la intenció de fer cap creixement no-orgànic", ha assegurat durant la presentació dels resultats anuals de l'entitat, en què ha assenyalat que no hi haurà canvis en el pla estratègic del grup més enllà de la part de TSB i que l'estratègia se centra en l'adaptació i transformació del model bancari al nou entorn tecnològic.

LA SEU ES MANTINDRÀ A ALACANT

Respecte a la possibilitat de tornar la seu a Catalunya, ara a Alacant, el president de l'entitat ha indicat que "va passar el que va passar" i que, encara que no hi ha res sobre la taula, "tampoc no hi ha res definitiu".

"Som a Alacant, canviar la seu és una cosa molt difícil i això és una mica de filosofia vital: no hi ha res definitiu a la vida. Però en aquests moments i amb la situació que vivim no hi ha res previst", ha postil·lat el directiu.

Els plans de l'entitat tampoc no contemplen el tancament d'oficines o la reducció de la seva plantilla a Espanya. En aquest sentit, Oliu ha indicat que cada any la plantilla descendeix en una quantitat petita, amb la qual cosa es van absorbint els augments de productivitat, per la qual cosa no té la intenció d'encarar cap actuació especial en aquest sentit.

PREOCUPAT PER LA CAIGUDA DE L'ACCIÓ

Oliu ha reconegut la seva preocupació per la caiguda del preu de l'acció de Banc Sabadell, però ha assenyalat que l'única cosa que pot fer en aquest sentit és treballar perquè els resultats siguin un èxit. "L'acció, cada dia que baixa, és més bona inversió", ha dit en broma el directiu.

A més, ha recordat que el preu de l'acció ha baixat en tot el sector bancari en general com a conseqüència de factors exògens que generen incertesa, com el proteccionisme, l'augment dels tipus d'interès, motius polítics o el Brexit.

El president de l'entitat també ha apuntat a la incertesa regulatòria. "No ajuda a la cotització dels bancs, sinó que més aviat introdueix un altre element que fa que per a un inversor sigui més difícil saber quins seran els requeriments des del punt de vista regulatori per a un any i més enllà", ha explicat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.