Publicat 18/10/2020 13:25CET

Banc Sabadell no prendrà part en una possible operació corporativa fins ben entrat el 2021

Banc Sabadell
BANCO SABADELL - Archivo

MADRID, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell serà previsiblement la propera entitat espanyola a prendre part en una possible operació corporativa, però no ho farà fins ben entrat l'exercici 2021, un cop el mercat disposi d'informació suficient sobre l'impacte de la crisi en el seu compte de resultats, van informar a Europa Press fonts financeres.

D'aquesta manera, després de la celeritat amb què s'han dut a terme les negociacions per a la integració de Bankia a CaixaBank --operació que es preveu que es dugui a terme en el primer trimestre de 2021-- i la rapidesa amb que Unicaja i Liberbank han desempolsat el seu projecte de fusió, caldrà esperar a mitjans de l'any vinent per conèixer qui seran els següents a moure fitxa.

L'entitat que presideix Josep Oliu disposa així de diversos mesos per exhibir la seva capacitat de gestionar la complexa situació actual --que es caracteritza a tot el sector per tipus d'interès en mínims, baixa rendibilitat i alt risc de deterioració del crèdit-- sostenint marges i mantenint el seu elevat nivell de solvència.

El banc pot sorprendre favorablement al mercat amb els seus resultats del tercer trimestre, però no serà fins que es coneguin els de l'exercici complet i, previsiblement, els del primer i el segon trimestre del 2021, quan estigui a disposició de plantejar-se si aborda una operació transformadora d'aquesta índole.

Això serà així perquè permetrà conèixer l'impacte real de la crisi que es derivarà de la pandèmia en el seu balanç, cosa que oferirà una imatge més fidel del seu compliment i les seves fortaleses.

El mercat espera amb interès conèixer quin impacte té la crisi derivada de la Covid-19 en la cartera de pimes del Sabadell, però fonts properes a l'entitat han indicat a Europa Press que tot i que hi ha empreses d'aquest segment vinculades al sector serveis que han estat fortament copejades per la pandèmia, en el seu conjunt "està aguantant bé".

De la mateixa manera, el banc que estigui interessat a forjar una integració amb Sabadell esperarà fins a disposar d'aquesta vital informació per decidir si donar o no un pas endavant i en quins termes es pot plantejar l'operació.

En cas que finalment opti per embarcar-se en un procés de fusió, Sabadell compta fonamentalment amb dues opcions: aliar-se amb una entitat més gran (com Santander o BBVA) o bé decantar-se per una integració a diverses bandes amb bancs més petits que han quedat despenjats (Kutxabank, Abanca, Ibercaja, etc.) per crear un grup financer diversificat regionalment i amb massa crítica suficient per competir amb els més grans.

En el primer supòsit, Santander ja ha descartat prendre part en noves operacions corporatives a Espanya després d'integrar Popular, mentre que BBVA ha dit per boca del seu conseller delegat, Onur Genç, que estudiarà les operacions que sorgeixin, que generin valor i no siguin perjudicials per als seus accionistes.

El sorprenent acostament de CaixaBank amb Bankia ha desbaratat les quinieles d'alguns analistes i bancs d'inversió que apostaven per aparellar el banc nacionalitzat amb Sabadell o BBVA.

De fet, alguns assenyalaven fa any i mig que l'operació "ideal" abans de la pandèmia era la d'una fusió "entre iguals" de Sabadell i Bankia. No obstant això, aquesta alternativa es va anar diluint a mesura que es refermava la crisi i totes dues entitats disminuïen el seu valor borsari.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés