Actualitzat 13/10/2014 16:05

Banc Sabadell i la MWCapital premien un projecte d'intercanvi d'efectiu entre particulars

Equipo desarrollador de Wallabe
BANCO SABADELL/FERRAN FORNE

BARCELONA, 13 oct. (EUROPA PRESS) -

Wallabe, un projecte d'aplicació mòbil que facilita l'intercanvi d'efectiu entre particulars recolzant-se en la tecnologia i les entitats financeres, ha estat el guanyador de la primera 'hackathon' organitzada per Banc Sabadell i la Mobile World Capital Barcelona, ha informat aquest dilluns el banc català.

La cita, anomenada 'Instant Banking Hack Day', s'ha produït aquest dissabte i diumenge durant 33 hores al Mobile World Centre de Barcelona, i participaran 100 programadors per crear innovacions tecnològiques a l'àmbit financer.

L'aplicació guanyadora permet que una persona que necessiti efectiu pugui buscar amb el seu mòbil a persones o comerços pròxims de la xarxa Wallabe, que li proporcionarien els diners, i després ho rebrien per transferència bancària més una petita comissió.

Una vegada conclòs l'esdeveniment, que també va lliurar premis a la tècnica, la creativitat i l'equip més jove, Banc Sabadell ha anunciat que incorporarà aquests projectes al seu programa d'innovació oberta, Sabadell Open Apps.

El director d'Innovació i Emprenedoria de la Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls, va explicar durant la 'hackathon' que entre els principals camps de futur que tenen els emprenedors de base digital destaca l'economia colaborativa, que ofereix nous models de negoci.

També va assenyalar com a àmbits per innovar l'Internet de les coses (interconnexió digital d'objectes quotidians amb Internet), que no només implica connectar objectes a la xarxa, sinó repensar la funció que actualment exerceixen molts dels objectes més quotidians, i "tot allò relacionat amb la identitat digital".

El concepte de 'hackathon' (combinació dels conceptes marató i 'pirata informàtic') defineix una convocatòria que reuneix en un mateix recinte i durant un curt període a un elevat nombre de programadors amb l'objectiu de generar noves idees i aplicacions.

La inscripció era gratuïta --va atreure 157 candidats-- i els projectes havien de ser desenvolupats per equips d'entre dos i cinc persones, amb l'assessorament de mentors reconeguts en el sector.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés