Publicat 28/05/2021 08:01CET

Banc Sabadell espera guanyar prop de 700 milions el 2023 amb una rendibilitat del 6%

Archivo - Arxivo - Seu de Banc Sabadell a Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

El banc busca transformar el seu model de negoci retail i potenciar el segment empreses a Espanya

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell espera guanyar prop de 700 milions el 2023, segons les seves previsions d'aconseguir una rendibilitat sobre capital tangible (ROTE) per sobre del 6% al final del pla estratègic 2021-2023.

L'entitat també preveu una rendibilitat (Rote) per sobre del 6% per a la seva filial britànica, segons un comunicat remès aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El nou pla estratègic 2021-2023 de l'entitat bancària es basa a transformar la seva estratègia de banca retail i potenciar el segment d'empreses a Espanya.

En aquest escenari a dos anys vista, encara afectat per la pandèmia, el banc preveu mantenir la taxa de morositat i la seva ràtio de cobertura en nivells similars als actuals, si bé contempla una reducció del cost de risc cap als 45 punts bàsics per al total del grup --55 punts bàsics exTSB--, mentre que el pic de morositat es preveu l'any 2022.

A més, l'entitat ha assegurat que continuarà amb el seu esforç en la contenció i reducció de costos derivats de la transformació del model de negoci, l'automatització i simplificació de processos, amb una reducció de 100 milions en costos a la conclusió del pla.

El banc, que també preveu mantenir "en tot moment" la ràtio de capital CET1 Fully Loaded per sobre del 12%, ha assegurat que es troba en una còmoda situació de liquiditat que li permetrà afrontar la devolució del TLTRO sense necessitat d'incórrer en uns volums d'emissions majoristes significatius.

EMPRESES

El primer pilar és reforçar el seu posicionament en el segment d'empreses a Espanya, on té una penetració del 40%, i per a això confia en solucions especialitzades per acompanyar a les companyies en l'exportació i a prestar solucions per al seu desenvolupament.

L'objectiu serà consolidar la seva posició i augmentar el seu volum de negoci de forma eficient, mantenint la seva rendibilitat actual, a través de l'especialització de la seva xarxa, aportant solucions i acompanyant en la internacionalització de les empreses i al seu programa d'especialització vertical per sectors actualment en marxa.

Així mateix, es recolzarà en les capacitats de la unitat de Banca Corporativa per donar respostes especialitzades en 'Middle Market' a pimes i aprofitarà "les oportunitats de l'efecte multiplicador del crèdit" que es derivaran del projecte Next Generation EU.

RETAIL

El segon eix, la transformació de la seva estratègia de banca retail, consistirà en girar cap a un model de negoci totalment digitalitzat per als processos de préstecs al consum, mitjans de pagament i comptes corrents.

El banc ha assenyalat que la comercialització d'hipoteques, productes d'estalvi, inversió i assegurances comptarà amb un model mixt de distribució, a través de canals remots i el suport personal de gestors especialitzats en oficines.

Aquesta reformulació del model, que parteix de l'evolució dels hàbits de consum dels clients i la "fortalesa" de la seva xarxa comercial, preveu combinar el servei individualitzat amb l'accés 100% digital a l'oferta de productes.

TSB

Quant a TSB, el pla es basa en l'"excel·lent comportament" de la seva filial britànica ja iniciat en el primer trimestre de l'exercici i que, segons l'entitat bancària, es confirmarà al llarg d'aquest periode.

Aquesta es finançarà amb els seus propis dipòsits i l'entitat preveu que aquests creixements de volums comportin un impuls en el marge TSB, que "contribuirà positivament al compte de resultats del Grup i espera aconseguir un ROTE superior al 6% el 2023".

La divisió de banca corporativa mantindrà la seva estructura per unitats de client per gestionar la relació amb les grans corporacions, i les seves direccions transversals de producte especialitzat donaran servei i seran un reforç per a la banca d'empreses.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés