Publicat 13/3/2019 19:26:48 +01:00CET

Banc Sabadell es desf de la seva participació al banc colombi GNB Sudameris per 53,3 milions

Banc Sabadell
BANCO SABADELL - Archivo

MADRID, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell ha venut a Glenoaks Investments les 8,2 milions d'accions (4,99% del capital total) que possea des del 2015 al banc colombi GNB Sudameris per un total de 60,3 milions de dlars (53,3 milions d'euros), ha informat l'entitat en un comunicat rems a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El banc catal va comprar aquesta participació fa poc més de 4 anys per 50 milions de dlars (44,2 milions d'euros), un nivell bastant per sota del nivell de venda.

L'operació s'ha formalitzat mitjanant l'execució de l'opció de compra atorgada per Banc Sabadell a Starmites Corporation, la companyia propietat de la família Gilinski i propietria al seu torn de Gilex Holding, l'accionista majoritari de Banc GNB Sudameris. Aquest dret posteriorment va ser cedit per la societat a Glenoaks Investments.

En el moment de l'adquisició, el banc presidit per Josep Oliu va concretar que els mercats en els quals opera GNB Sudameris, com Colmbia, el Perú i el Paraguai comptaven "amb un elevat potencial de creixement". Amb aquesta adquisició pretenia impulsar i reforar la seva estratgia d'internacionalització.

GNB és un banc amb 98 anys d'histria i compta amb una de les xarxes d'oficines bancries més grans de Colmbia.

Segons les últimes dades disponibles al seu web, el banc va obtenir un benefici net de 189.150 milions de pesos (uns 53 milions d'euros) durant els nou primers mesos del 2018.