Publicat 11/4/2019 13:11:21 +02:00CET

Banc Sabadell desafia la competncia amb una hipoteca sense despeses i amb el tipus fix en l'1,9%

Economia.- Oliu reconeix que l'acció del Banc Sabadell ha baixat "molt" per ho lliga al tipus d'inters i al TSB
EUROPA PRESS

MADRID, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell desafia la competncia amb un nou moviment en el preu de les seves hipoteques a tipus fix, l'inters del qual s'ha establert en l'1,9%, el més baix del mercat, i l'assumpció de totes les despeses relacionades amb la contractació d'aquest préstec, avanant-se a les normes establertes per la nova llei hipotecria que entrar en vigor el proper 16 de juny.

D'aquesta manera, l'entitat que presideix Josep Oliu ha fixat l'inters en l'1,9% durant tota la vida de la hipoteca, la qual cosa rebaixa el tipus mitj dels préstecs a inters fix a Espanya, que ronda el 2,5% per a un termini de 25 anys.

A més de convertir-se en la hipoteca a tipus fix més barata del mercat, Sabadell s'adapta a la nova normativa, que obliga la banca a assumir totes les despeses hipotecries, com les de registre de la propietat, de notaria i de gestoria. L'únic que ser a crrec del client és la de la taxació de l'habitatge.

A principis d'aquest mes d'abril, els principals bancs mantenien les hipoteques a tipus fix a un mxim de 30 anys per sobre del 2,2%: OpenBank, Bankinter i Kutxabank el situaven en el 2,2%; Bankia en el 2,25%; Ibercaja en el 2,30%; Abanca en el 2,45%; i Santander i BBVA en el 2,55%.

Aquest tipus d'hipoteques són les que predominen en el mercat espanyol, en detriment de les de tipus variable basades en l'euríbor.

En aquest sentit, encara que el Banc Central Europeu (BCE) ha ajornat fins el 2020 l'augment del preu del diner --actualment en negatiu--, molts clients temen l'arribada del canvi, per la qual cosa les entitats estan promocionant aquests préstecs en qu el cost real es coneix des del primer moment.