Publicat 12/2/2019 13:44:17 +01:00CET

El Banc Mediolanum obté un benefici consolidat de 7,7 milions el 2018

Vittorio Colussi, conseller delegat del Banc Mediolanum
BANCO MEDIOLANUM/I.BAUCELLS - Archivo

La xarxa d'assessors se situa en els 996 professionals a Espanya

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El Banc Mediolanum va obtenir un benefici net consolidat de 7,7 milions d'euros el 2018, xifra que suposa una reducció del 41,9% respecte a l'exercici anterior, per una reducció dels ingressos per dividends i inversions més elevades.

En un comunicat aquest dimarts, el conseller delegat de l'entitat, Vittorio Colussi, ha explicat que els guanys han estat més baixos per aquesta reducció i per destinar més recursos a comunicació i tecnologia, elements que considera clau per mantenir el ritme de creixement del banc.

Ha destacat l'augment dels ingressos per la comercialització i
gestió dels fons d'inversió i el fort creixement de l'activitat creditícia, que va augmentar un 32,4%, fins als 468 milions d'euros.

"Malgrat que la indústria de fons ha patit sortides de diners en l'última part de l'any, hem mantingut un flux d'entrada de patrimoni positiu que han esdevingut subscripcions netes", ha apuntat Colussi.

Durant el 2018 va augmentar un 30% la concessió de crdits amb garantia dinerria, modalitat de finanament que concorda amb el model d'assessorament financer global de l'entitat.

Pel que fa a la morositat, va tancar l'any en l'1,24%, un dels nivells més baixos de la banca espanyola.

CONSOLIDA LA SEVA XARXA D'ASSESSORS

La xarxa de 'Family Bankers' de l'entitat, els seus assessors, va créixer un 10,7% durant l'exercici, fins a situar-se en un total de 996 professionals.

El nombre de clients també va evolucionar a l'ala i va augmentar un 7,5%, fins als 125.817, i els recursos totals de clients van assolir els 4.890 milions d'euros, un 3,8% més.

SOLVNCIA

El Banc Mediolanum ha continuat mantenint elevats nivells de solvncia i, dia 31 de desembre, el CET1 era del 28,77%, la qual cosa situa un altre cop l'entitat com una de les més slides de la banca espanyola, segons ha subratllat.

"El nostre model de banca, centrat en l'assessorament financer a particulars, juntament amb la nostra prudent política de crdit, ens
ha perms mantenir un altíssim nivell de solvncia", ha destacat Colussi.

El Banc Mediolanum compta a Europa amb més d'1,3 milions de clients assessorats per una xarxa de 5.200 professionals.