Publicat 27/04/2020 13:08CET

El Banc del Japó anuncia compres il·limitades de deute públic en resposta a la covid-19

Bandera del Japó
EUROPA PRESS - Archivo

TÒQUIO, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Política Monetària del Banc del Japó (BoJ) ha decidit incrementar la potència de les mesures d'alleujament quantitatiu i qualitatiu per l'impacte "cada vegada més greu" de la pandèmia, i retirarà el límit màxim de les seves compres de deute sobirà i augmentarà les compres de deute corporatiu.

D'aquesta manera, el BoJ ha anunciat que comprarà "la quantitat de bons governamentals del Japó que calgui sense establir un límit superior amb la finalitat que els tipus d'interès del deute a deu anys es mantinguin al voltant de zero".

Fins ara, el banc central japonès havia limitat les compres de bons nipons a un import màxim de 80 bilions de iens anuals (687.470 milions d'euros) amb l'objectiu de limitar al 0% la rendibilitat del deute japonès amb venciment a deu anys.

La institució ha decidit per unanimitat elevar substancialment l'import de les compres de deute a curt termini i bons d'empreses, amb un cost màxim anual afegit de fins a 20 bilions de iens (171.868 milions d'euros), que triplica el volum de compres d'aquests actius.

Així mateix, el banc central japonès ha aprovat incrementar la quantitat màxima d'aquests instruments de deute que pot adquirir per emissor, a més d'ampliar fins a cinc anys els venciments dels bons corporatius que inclou el seu programa de compres.

D'altra banda, el màxim òrgan de política monetària del BoJ ha decidit per 8 vots a favor i 1 en contra mantenir una taxa de dipòsit del -0,1%. "L'economia del Japó es troba en una situació cada vegada més greu per l'impacte de la propagació del coronavirus al país i a l'estranger", ha reconegut la institució.

En aquest sentit, el BoJ ha decidit per unanimitat ampliar el rang de garanties acceptables per participar en el fons especial d'empreses per ajudar les companyies a fer front a les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia.

A més a més, augmentarà el nombre de contraparts acceptades i s'aplicarà un taxa d'interès positiva del 0,1% en el saldo dels balanços de les institucions financeres en relació amb els préstecs concedits a través d'aquest fons.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés