Publicat 25/3/2020 15:58:17 +01:00CET

El Banc d'Espanya preveu un impacte de la pandèmia "molt pronunciat" en el PIB i l'ocupació però "transitori"

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, Madrid (Espanya), 29 d'octubre del 2019.
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

MADRID, 25 mar� (EUROPA PRESS) -

El Banc d'Espanya estima que l'impacte de la pandèmia del coronavirus serà "molt pronunciat" en l'activitat econòmica i l'ocupació a curt termini, però "fonamentalment transitori", malgrat l'elevada incertesa pel que fa a la intensitat i la durada de la crisi.

En tot cas, subratlla que s'ha d'afrontar a través de la política fiscal i amb una resposta "ambiciosa, àgil i coordinada", i xifra en un 8,8% el volum màxim que s'aconseguirà de fons públics mobilitzats, amb un 0,5% d'augment de la despesa pública.

Així es desprèn de l'informe trimestral de l'economia espanyola, que ha elaborat i publicat aquest dimecres l'organisme supervisor, i en el qual no recull projeccions macroeconòmiques de mig termini de l'economia espanyola a causa de la "incertesa inusualment elevada" per la crisi sanitària.

L'organisme supervisor assenyala que l'evolució econòmica del trimestre s'ha vist condicionada de manera "dràstica" per la propagació mundial de la Covid-19, una "pertorbació d'inusitada virulència" que ha donat lloc a un repte de salut pública de "primera magnitut".

Abans que l'epidèmia arribés a Europa, els seus efectes sobre l'economia espanyola semblaven "limitats", i malgrat un "cert impacte" per la paralització d'algunes regions de la Xina sobre la demanda d'exportacions, considera que la "veritable dimensió del problema" no va aflorar fins a final de febrer.