Banc d'Espanya diu que la sentència del Suprem elimina el potencial risc per a les entitats

Banc d'Espanya
EP
Publicat 7/11/2018 13:27:59CET

Adverteix que qualsevol canvi al mercat hipotecari té conseqüències en preus i quantitats

MADRID, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Banc d'Espanya ha assenyalat que l'error del Tribunal Suprem sobre que són els clients i no els bancs els qui han de pagar l'Impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD) no tindrà impacte en l'economia a causa que es torna a la situació que hi havia fins ara, i no farà valoracions sobre la modificació legislativa que anunciarà en breus el Govern central sobre aquest gravamen fins a tenir més detalls.

Així ho han indicat aquest dimecres diverses fonts de la Direcció General d'Estabilitat Financera, Regulació i Resolució, els quals han recalcat que la seva responsabilitat és avaluar l'impacte econòmic dels canvis legislatius i regulatoris i, atès que la sentència torna a la situació de fa 15 dies, "la situació econòmica no canvia", per la qual cosa des de l'organisme no tenen cap valoració o comentari a fer.

Així mateix, han reconegut que un gir en la jurisprudència podia haver suposat un factor de risc que no hi havia fins al moment, per la qual cosa en no variar finalment no ha aparegut cap risc en aquest sentit.

Des de la Direcció General d'Estabilitat Financera, Regulació i Resolució del Banc d'Espanya s'han limitat a apuntar que, una vegada coneguin la proposta del Govern d'Espanya, l'analitzaran "convenientment".

LES CONSEQÜÈNCIES DE CANVIS AL MERCAT HIPOTECARI

Respecte a la nova Llei hipotecària, l'organisme sí que ha aprofitat per destacar que el mercat hipotecari és un "dels més importants d'Espanya" i que qualsevol canvi que s'hi faci tindrà conseqüències econòmiques quant a preus i quantitats, per la qual cosa cal valorar si aquestes conseqüències són o no buscades, un assumpte que asseguren que hi pararan esment.

Així mateix, el Banc d'Espanya ha reconegut que hi ha "elements de preocupació" en alguns aspectes referents al passat, si bé ha recordat que els bancs tenen experiència a adaptar-se a canvis legislatius i regulatoris i hauran d'ajustar-se a la decisió dels legisladors.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.