El Banc d'Espanya demana resoldre el bloqueig polític perquè "la incertesa no és bona per a l'economia"

Publicat 18/9/2019 19:52:25CET
El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, durant la seva intervenció en la trobada Edufin Summit 2019: 'Digitalització i educació financera, una nova era per a cobrir oportunitats' organitzada per BBVA.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

VALÈNCIA, 18 set. (EUROPA PRESS) -

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha advertit aquest dimecres que "la incertesa no és bona per a l'economia", per la qual cosa alerta que "com més aviat" es resolgui la situació política del país, "més favorable serà l'evolució econòmica".

Hernández de Cos s'ha pronunciat així després d'impartir una conferència sobre la rendibilitat en el sistema bancari espanyol, en la X jornada sobre la banca organitzada per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie), en ser preguntat per com pot afectar a l'economia la nova convocatòria d'eleccions generals per al proper 10 de novembre.

El màxim responsable del Banc d'Espanya ha volgut respondre amb prudència", però ha assenyalat que és "evident" que la incertesa en general no afavoreix l'economia i que un "focus de possible incertesa és el polític".