Publicat 19/5/2019 15:53:07 +02:00CET

Baltasar Garzón, sobre el procés: "Alguns partits ja estan pressuposant que hi haurà una sentència condemnatòria"

Garzón acusa a Ecuador y Reino Unido de "mentir" al afirmar que no había nada contra Assange al finalizar el asilo
EUROPA PRESS

Baltasar Garzón: "Als candidats que utilitzen el judici com a arma política els dic que per favor es respecti la independència judicial"

PALMA DE MALLORCA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'exmagistrat i candidat d'Actúa al Parlament Europeu, Baltasar Garzón, ha opinat aquest diumenge, durant un acte de campanya del partit a Palma de Mallorca, que alguns partits, com PP i Ciutadans, ja estan "pressuposant que hi haurà una sentència condemnatòria al judici del procés", per la qual cosa el seu missatge cap a ells és que "es respecti, per favor, la independència judicial".

"No se sap si hi haurà indults o no perquè no se sap la decisió dels jutges encara. Als candidats que emeten opinions i crítiques els demano que respectin per favor la independència dels jutges, i que no tractin d'influir políticament", ha explicat Garzón a l'hora que ha defensat l'actuació dels jutges que duen a terme el procés.

"Quan la Justícia actua hem de deixar que segueixi el seu curs. No crec que s'hagi d'utilitzar políticament com una arma en contra d'altres oponents polítics", ha refutat el candidat europeu.

"Personalment no estic d'acord amb la manera en què es va iniciar aquest procés, ho he dit moltes vegades. No estic d'acord amb la situació de presó provisional de varis dels acusats i tampoc dono suport a la qualificació de rebel·lió i sedició, però demano que la meva opinió expliqui com un exercici de respecte a la independència judicial", ha raonat Garzón.

D'altra banda, el candidat ha dit que tampoc s'ha de donar carta blanca i "pressuposar que és un judici polític". "És un procés judicial amb el qual podem o no estar d'acord però s'està desenvolupant i hi haurà una sentència que explicarà molt bé la solució condemnatòria o absolutoria, perquè sens dubte hi haurà recursos. Deixarem que la Justícia actuï", ha conclòs el que va ser el jutge del cas Gürtel.