Publicat 12/4/2019 9:57:26 +02:00CET

Baltasar Garzón sobre Assange: No serà fàcil i pot ser un procés llarg

Baltasar Garzón tem que Assange sigui extraditat a EUA perqu podria ser torturat com Chelsea Manning
EUROPA PRESS TV - EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

L'exmagistrat Baltasar Garzón, membre de l'equip internacional de la defensa de Julian Assange, ha augurat que el procés judicial que afecta l'editor de Wikileaks no ser fcil i pot ser un procés llarg.

En una entrevista aquest divendres a Catalunya Rdio que ha recollit Europa Press, ha explicat que Assange es troba en una presó britnica a l'espera que comenci el procés d'extradició a petició dels EUA.

En ser preguntat per la reactivació de l'acusació de violació a Sucia, ha dit que els advocats d'Assange en aquell país "han dit que no és tan fcil com es pretén, perqu va ser el ministeri Fiscal suec qui va arxivar" el cas.

Tot i aix, ha destacat que el seu defensat est "disposat a fer front a aquestes acusacions infundades" d'una manera en qu es garanteixi la seva defensa, encara que ha opinat que darrere d'aquestes acusacions també hi ha els EUA.

Ha augurat que els EUA seguiran la mateixa estratgia a l'hora de demanar l'extradició que utilitza habitualment: anunciar un primer crrec i anar afegint-ne d'altres, la qual cosa "pot derivar en penes més greus".