Publicat 17/1/2014 17:45:51 +01:00CET

Balmón adverteix que una nova formació amb els crítics del PSC seria "un partit de caps"

Antonio Balmón, Alfredo Pérez Rubalcaba y Pere Navarro
EUROPA PRESS

"L'escó, si no és del PSC serà d'un altre partit?", pregunta a Geli, Elena i Ventura

CORNELLÀ DE LLOBREGAT (BARCELONA), 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, s'ha mostrat escèptic aquest divendres sobre la creació d'un partit per part dels crítics de la formació i ha ironitzat dient que seria "un partit de caps".

"No sé si muntaran un altre partit però, com ho muntin, serà un partit de caps, i no faré cap comentari sobre el que opino d'això", ha respost durant un acte a Cornellà després de preguntar-li els periodistes sobre la possibilitat que els crítics creuen una formació alternativa.

El també alcalde de Cornellà assegura no preveure una altra possibilitat que no sigui la devolució de l'acta dels tres diputats que dijous es van desmarcar de la disciplina del partit al Parlament en la votació sobre la consulta.

Per a ell, "la pregunta a la qual han de respondre aquestes persones és: 'L'escó, si no és del PSC, serà d'un altre partit?', i ha dit que el PSC "té els seus mecanismes" si no deixen l'acta de diputat, sense valorar si s'hauria d'expulsar-los.

El PSC "no pot ser esclau d'una votació que no porta a cap lloc, ni de tres diputats que trenquen la coherència i la unitat d'acció política del partit", ha afirmat Antonio Balmón.

"INTEL·LIGÈNCIA" PER A LA CONSULTA

Considera que Catalunya "necessita més intel·ligència per aconseguir la consulta, que no s'aconsegueix des de la confrontació. Només s'aconsegueix demostrar la força d'uns i d'altres la imposició d'uns i d'altres, i és un llenguatge que genera frustració".

A més, està convençut que "si el PSC manté una posició clara, la de no ser esclaus dels irresponsables que liquiden la consulta, la seva posició s'entendrà dins d'aquesta boira".