Publicat 29/6/2020 15:23:31 +02:00CET

Bal (Cs) posa com a condició per negociar els PGE que no hi hagi "privilegis" per al País Basc o Catalunya

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal.
EUROPA PRESS

VIGO, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha afirmat que la seva formació "posarà per davant" la "igualtat" de les comunitats i que no s'articulin "privilegis" a Catalunya o el País Basc a l'hora de negociar amb el Govern central un possible suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE).

Després de reunir-se amb diversos representants dels sindicats policials Jusapol i SUP aquest dilluns a Vigo, Edmundo Bal ha insistit que a l'executiu de Pedro Sánchez li correspon la "responsabilitat" de presentar uns pressupostos i que en la negociació la formació liberal "posarà per davant la igualtat de tots els ciutadans, visquin on visquin".

En aquesta línia, ha destacat la necessitat d'articular unes partides pressupostàries "moderades" i "responsables" que "presentin solucions" a les conseqüències derivades de la pandèmia.

No obstant això, Bal ha advertit que serà "molt difícil" que la seva formació defensi l'aprovació dels pressupostos si es convoca "la taula de xantatge", en al·lusió a la taula de diàleg amb Catalunya. "No serien uns pressupostos responsables si el Govern central convoca la taula de la vergona", ha assegurat.

En aquest sentit, s'ha preguntat si "es trobaran en la taula de xantatge les veritables solucions" a les conseqüències derivades de la pandèmia que, segons ha recordat, implicaran una "caiguda enorme" del PIB i "un índex d'atur molt elevat".

D'aquesta manera, ha qüestionat que una taula "on es vol parlar de l'autodeterminació" i d'un "referèndum pactat" abordi els "problemes que causen por al carrer". Per això, ha recalcat la importància de constituir una "taula de la moderació" amb "els grups polítics responsables que volen estar a l'alçada del moment" actual.

"La taula que volem és la de la moderació", ha dit el portaveu adjunt de la formació taronja al Congrés, qui ha incidit que s'ha de conformar per "grups polítics que creuen en la igualtat d'aquest país" i els seus ciutadans.

Addicionalment, Edmundo Bal ha incidit que "seria bo que el BNG, (el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel) Rufián i (el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo) Otegi, no estiguin en l'acord" per aprovar els pressupostos.

Contador