Aznar expressa la seva angoixa pel govern radical amb el suport de l'independentisme

Actualitzat 26/11/2019 17:39:15 CET


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Govern espanyol, José María Aznar, ha avisat que es crearà una situació de "màxim risc" a Espanya si finalment es conforma un govern de coalició "radical" d'esquerres "consentit pel seccionisme i independentisme".

"Si construïm un Govern en el qual per primera vegada, des de finals de la Guerra Civil, entren els comunistes, comunistes chavistes a favor de Veneçuela, i consentit per l'independentisme, estem en una situació de màxim risc perquè un Govern com el que s'està mirant de formar amb algú que està condemnat per sedició i amb algú com un terrorista convicte i confés, són paraules majors i no desitjo que passi", ha insistit Aznar.

En la seva intervenció en una conferència sobre el futur d'Europa, juntament amb l'expresident de França, Nicolás Sarkozy, Aznar ha expressat la seva "angoixa i preocupació" per la possible aliança que el PSOE pugui fer amb Unides Podem i amb els partits separatistes per formar Govern. Per això, ha recalcat que la seva "responsabilitat" és "alçar la veu" per advertir del risc important" d'un pacte "consentit" pels independentistes.

L'expresident ha assegurat per tant que la seva veu "se sentirà" mentre es pugui perquè "ni acceptarà, ni veurà, ni a viurà" cap possibilitat que Espanya "es trenqui". "Expresso la meva angoixa i la meva preocupació, i la meva determinació és que la meva veu se senti perquè és la meva responsabilitat", ha insistit.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista