Publicat 1/7/2019 12:01:50 +02:00CET

Aznar carrega contra Sánchez per la investidura: "Els jocs tàctics tenen un límit"

L'expresident del Govern espanyol, José María Aznar
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Govern espanyol José María Aznar ha carregat durament contra el cap de l'Executiu central en funcions, Pedro Sánchez, per la seva estratègia davant la seva investidura com a president del Govern espanyol i l'ha avisat que "els jocs tàctics han de tenir un límit" i Espanya no està per "diversions".

"La lògica institucional estableix que qui accepta ser proposat com a candidat a la investidura ha de tenir alguna idea fundada de quina serà la majoria amb la qual ha de comptar. El que no es troba en la lògica constitucional és tirar sobre els altres la pròpia responsabilitat d'aconseguir aquesta majoria ni exigir suports gratuïts", ha emfatitzat, i ha afegit: "els jocs tàctics han de tenir un límit i no estem per aquestes diversions".

A més, Aznar ha elogiat la tasca de Pablo Casado en aquest any al capdavant del PP i ha recordat que "cap lideratge no es construeix en la comoditat sinó en la prova". "I Pablo Casado ja n'ha passat unes quantes", ha proclamat, i l'ha situat com una "garantia de lideratge i l'únic que pot construir una alternativa real a l'esquerra".

AZNAR PRESENTA CASADO

Així s'ha pronunciat l'expresident del Govern espanyol en la seva intervenció en l'obertura dels cursos d'estiu de FAES, a San Lorenzo de El Escorial, on ha presentat la conferència del president del Partit Popular.

La fundació FAES torna a convidar als seus cursos el president del Partit Popular, una tradició que es va interrompre l'any 2016 després del distanciament entre José María Aznar i Mariano Rajoy, que en els 13 anys anteriors havia assistit a aquestes jornades que abans se celebraven a les localitats de Navacerrada o Guadarrama.

Aznar va donar suport a Casado en la campanya de les generals del passat 28 d'abril, en les quals el PP va patir un desastre electoral en passar de 137 a 66 diputats. En els comicis autonòmics i municipals que es van celebrar un mes després, l'expresident no va participar en els actes en al·legar que tenia agenda internacional fora d'Espanya.