Publicat 8/12/2019 17:37:23 +01:00CET

Ayuso proposarà als presidents autonòmics un pacte d'unitat perquè no es generin "sentiments regionalistes"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 8 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, proposarà en els propers mesos a la resta de dirigents autonòmics del país, independentment del seu color polític, signar un pacte d'unitat entre tots per evitar que es generin "sentiments regionalistes".

"Si ens unim entre nosaltres demostrarem que l'Estat de les autonomies no ha fallat, que han fallat els polítics", ha subratllat en una entrevista que ha concedit a Europa Press, en la qual ha reivindicat que Espanya és un país en què els ciutadans són "molt diferents i molt plurals" però tenen "un mateix projecte comú".

Després de compartir amb alguns dels seus homòlegs "la preocupació" pel país, en la celebració del Dia de la Constitució al Congrés dels Diputats, Ayuso ha remarcat que són "moltes més coses" les que uneixen les regions que no pas aquelles que les separen.

"Buscaré aliances amb els presidents autonòmics que pensen el mateix al marge que després ells gestionin d'una manera i jo d'una altra", ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat que no té por "a la pluralitat que hi ha a Espanya" però sí a "la insensatesa, la irresponsabilitat i la fàbrica de sentiments".

Ayuso critica els qui alimenten "una maquinària independentista", cosa que considera "un autèntic negoci per mantenir-se en les institucions". Al seu parer, quan un dirigent alimenta la pertinença a un lloc l'únic que fa és "faltar al pacte amb el seu país".