Publicat 9/9/2019 10:39:14 +02:00CET

Ayuso proposa crear una plataforma conjunta d'empreses madrilenyes i catalanes per atreure inversió després del Brexit

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha proposat crear una plataforma conjunta d'empreses madrilenyes i catalanes per atreure inversió a Espanya després del Brexit.

Segons ha reivindicat la dirigent autonòmica en un esmorzar informatiu amb empresaris que s'ha celebrat a Catalunya, cal aprofitar les "oportunitats" que es generen amb les empreses assentades a Londres que volen continuar en el marc de la Unió Europea.

Per a la presidenta madrilenya, des de l'àmbit regional, cal treballar per "construir l'Espanya pròspera" que ha portat el país a ser "una de les potències econòmiques més importants del món".

Al seu parer, ni Madrid ni Barcelona no han de competir amb altres autonomies espanyoles per atreure inversió estrangera i ocupació, sinó amb "les grans capitals europees".

Amb la "llibertat" com a "fórmula", Díaz Ayuso vol atreure els empresaris" perquè "tirin endavant els seus projectes" i es beneficiïn, en el cas de Madrid, d'"una administració flexible i simplificada".

CATALUNYA "ÉS MÉS QUE TORRA"

D'aquesta manera, també ha volgut "estendre ponts" entre els interessos de totes dues autonomies, en un moment en el qual "la deriva del procés independentista" li preocupa.

"No puc estar contenta davant d'una situació que no només esquerda els principis liberals del nostre ordre constitucional, sinó que va en contra dels drets dels espanyols, especialment dels catalans", ha recalcat durant la seva intervenció.

Per a la presidenta regional, "unir-se als independentistes és el pitjor error que ha comès aquella part de l'empresariat català que s'ha abandonat a les seves consignes" i ha reivindicat que les companyies "no poden viure ni de subvencions, ni de favors, ni molt menys de consignes polítiques contràries a la raó".

En aquest punt, ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, digués la setmana passada que "la no cooperació amb la justícia és una obligació moral".

Per a Díaz Ayuso, això és "una declaració de principis" que alarma els "demòcrates" però ha destacat que, "afortunadament", Catalunya "és molt més que el senyor Torra i més que el procés independentista".

Per a la líder de l'Executiu madrileny, aquesta autonomia és "una font inesgotable de talent": "Arreu d'Espanya persisteix, malgrat el que ha passat en els darrers anys, la imatge d'una Catalunya emprenedora, treballadora i pròspera i d'una Barcelona que continua rebent cada any centenars de milers de madrilenys. Aquí ens sentim a casa", ha recalcat.

"MADRID NO VOL CRÉIXER A COSTA DE CATALUNYA"

Per això, en un moment en el qual "una vegada més, sectors independentistes convertiran la Diada en un atac a la resta d'Espanya" ella aposta per "estendre ponts" i reivindicar que "Madrid no vol créixer a costa de Catalunya" sinó que vol que les dues comunitats ho facin juntes.

En aquest sentit, ha reivindicat els "quaranta anys d'experiència històrica de l'Estat de les autonomies" que permeten "fer una avaluació, que ha de ser serena i sense prejudicis, sense por a reconèixer que hi ha coses que es poden millorar i corregir".

MADRID, DIFERENT A L'"IMMOBILISME"

A més a més, ha aprofitat per reivindicar el paper de Madrid i ha destacat que, des de la Comunitat, es presenta "una opció diferent a la de l'immobilisme i a la inestabilitat política que genera el Govern central".

Considera que el Govern central és "incapaç de tirar endavant pactes per arrencar la legislatura, de complir amb la dotació econòmica de les autonomies, d'afrontar la desacceleració econòmica sense acudir a receptes que s'han demostrat fallides".