Publicat 8/12/2019 12:59:53 +01:00CET

Ayuso no es planteja encara liderar el PP de Madrid però reconeix que seria bonic: "És casa meva"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 8 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha declarat que no es planteja encara liderar el PP de Madrid perquè falta "moltíssim" per a la convocatòria del Congrés Regional però reconeix que encapçalar-lo seria "bonic".

"És casa meva però és una cosa que ni tan sols em plantejo... com que falta tant", ha manifestat en una entrevista que ha concedit a Europa Press. La dirigent madrilenya ha destacat que, a més, ara mateix està "assentant el projecte" que té per a l'autonomia i està construint un govern en coalició, "amb les dificultats que això contreu i en un moment de tanta incertesa política".

Ayuso ha recordat, encara que no vol ni pot despistar-se "ara mateix", que dins del seu partit a Madrid ha estat moltes coses, des de vicesecretària i portaveu fins a presidenta de comissions. "Porto quinze anys afiliada a un partit que conec perfectament, en el qual he recorregut totes les seus, i he parlat amb tots els afiliats. Adoro casa meva", ha assenyalat.

EL PP NO HA DE FACILITAR "RES"

D'altra banda, en ser preguntada pel paper dels populars a nivell nacional pel que fa a la governabilitat, la presidenta regional considera que ells "no han de facilitar res" al PSOE sinó que ha de ser a l'inrevés perquè "són ells els qui han bloquejat Espanya".

"Jo no aconsegueixo comprendre que un president del Govern espanyol --Pedro Sánchez-- vulgui pactar res amb la gent que està al marge de la llei. Se'm fa impossible i, a mesura que passen les setmanes, ha tingut més voluntat a entendre's amb ells que amb els partits que complim les normes sota un mateix marc jurídic", ha remarcat.

Segons la cap de l'executiu autonòmic, "no tot s'hi val" i arribarà un moment en què Sánchez haurà de "parar" i "buscar altres aliances" si vol que "el socialisme a Espanya tingui recorregut".