Publicat 26/12/2019 11:36:06 +01:00CET

Ayuso creu que el PP es podria entendre amb el PSOE si Sánchez s'apartés i li retreu pactar amb "l'entorn d'ETA"

El president nacional del PP, Pablo Casado; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, en una imatge d'arxiu.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 26 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assenyalat aquest dijous que si el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, "s'apartés" s'haurien d'entendre el PP, el PSOE i la resta de partits per desbloquejar la situació i ha retret al líder socialista que vulgui pactar "amb l'entorn polític d'ETA".

"El govern de Sánchez acontentarà els qui pensen que és millor trencar la sobirania de tots els espanyols i els qui volen convertir altres comunitats autònomes en petites repúbliques. Aquest país té un president que només vol continuar a La Moncloa sigui com sigui i és ell qui té la clau i qui pacta amb els independentistes", ha afirmat Ayuso en una entrevista a RNE, que ha recollit Europa Press.

La dirigent autonòmica creu que si Pedro Sánchez "s'apartés" haurien d'entendre's el PP i el PSOE i la resta de partits per buscar les opcions "perquè això no continuï així". "Com es pot pactar un pressupost en una presó, això no hi ha qui ho entengui i no sé com hem pogut arribar a fer-ho. No ha trigat ni deu minuts a entendre's amb l'entorn polític d'ETA", ha criticat.

Sobre si creu que davant d'aquest context seria millor repetir per tercera vegada les eleccions, la presidenta regional ha indicat que li agradaria pensar "que hi ha oportunitat de fer alguna cosa", com ja va passar a la Comunitat de Madrid, "lleial amb el pacte" al qual han arribat. "Només puc lamentar això i que Sánchez hagi portat el país a aquest extrem", ha lamentat.

Pel que fa al fòrum que el president del Govern espanyol en funcions vol organitzar amb els presidents de les comunitats autònomes, Ayuso ha indicat que quan el convoqui ja es llegirà "tota la lletra petita" però que, en cas que els truqui, hi acudirà perquè ella representa "tots els madrilenys i no només els votants del PP".

"He d'anar-hi encara que no puc estar més en desacord amb tot el que està fent, però miraré de defensar les qüestions bàsiques de respecte al rei, a la Constitució i després tenim un seguit de reclamacions econòmiques destinades a infraestructures o als menors estrangers no acompanyats", ha dit.