Publicat 23/2/2014 12:51:01 +01:00CET

Reding (CE) evita pronunciar-se sobre la reforma perquè no competeix "en absolut" a la UE

F.Tarradellas y V.Reding (CE)
EUROPA PRESS

Advoca per un model "més solidari" de gestió de la immigració il·legal a Europa

BARCELONA 23, (EUROPA PRESS)

La vicepresidenta de la Comissió Europea (CE) i Comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania de la Unió Europea (UE), Viviane Reding, ha evitat aquest diumenge pronunciar-se sobre la reforma de la Llei de l'Avortament a Espanya, argumentant que no competeix "en absolut" a la UE.

Preguntada pels mitjans en roda de premsa a Barcelona, ha assenyalat que totes les qüestions vinculades a la família competeixen només als estats membre: "Com a comissària de Justícia, no tinc res a dir".

Reding, que ha acudit a Barcelona per participar als 45 Diàlegs Ciutadans de la CE, ha dubtat també que l'avortament es converteixi en una qüestió que concerneixi a les institucions europees en futures reformes dels seus tractats.

IMMIGRACIÓ IL·LEGAL I ETA

Pel que fa a la polèmica sobre l'actuació policial amb els immigrants il·legals a Ceuta-Melilla, ha apuntat que es tracta d'un conflicte que es produeix a altres fronteres exteriors de la UE, i ha considerat "molt important" que Europa adopti resolucions comunes per enfrontar aquest fenomen.

"Fa falta un model més solidari", ha afirmat Reding, per a qui no pot ser que només els països a les fronteres exteriors de la Unió pateixin la pressió de la immigració il·legal.

Després de preguntar-li sobre la tasca de la Comissió de verificació del desarmament d'ETA, ha remarcat que "són els espanyols els qui hauran d'establir les maneres perquè es produeixi una sanació" de les ferides causades pel conflicte.