Publicat 17/1/2014 12:27:10 +01:00CET

Avancem aborda aquest dissabte la crisi del PSC i pensa en un "acte públic" de reafirmació

Marina Geli, Joan Ignasi Elena (PSC)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El corrent crític del PSC Avancem es reunirà aquest dissabte en les Cotxeres de Sants de Barcelona per analitzar les discrepàncies que als últims dies ha evidenciat el partit de Pere Navarro entorn de l'estratègia sobre el 'dret a decidir'.

Fonts del moviment han explicat a Europa Press que a l'ordre del dia hi ha tres punts: el primer, "escoltar les veus" de la corrent sobre l'episodi d'aquest dijous al Parlament, en què tres diputats socialistes es van desmarcar de la disciplina de vot.

Entre els membres i fundadors d'Avancem hi ha Joan Ignasi Elena, precisament un dels tres diputats que aquest dijous van decidir votar 'sí' a demanar al Congrés la transferència a la Generalitat de la competència per fer la consulta, mentre una majoria del grup socialista votava 'no'.

Alhora, assistirà a la reunió l'exalcaldessa d'Ulldecona (Tarragona) i diputada al Parlament Núria Ventura, que també va decidir no respectar la disciplina de vot; la tercera diputada que es va desmarcar, Marina Geli, forma part d'un altre corrent crític, Agrupament Socialista.

El segon punt de l'ordre del dia dels crítics és estudiar la celebració d'un acte públic per defensar els seus tesis, que passen per demanar "una aliança catalana de progrés" que transcendeixi els límits del PSC.

Avancem considera que, malgrat que la direcció del PSC va en una línia diferent de la de sumar complicitats des de l'esquerra, "no està tancada cap porta" a aconseguir aquesta aliança, i això és el que defensaran a l'acte.

A la reunió d'aquest dissabte també es defensarà que "encara és possible la refundació del PSC des de dins", tot i que en les últimes setmanes l'ambient de la formació sigui tens per les discrepàncies internes que ha evidenciat.