Actualitzat 19/5/2019 15:35:51 +00:00 CET

Automobile Barcelona tanca amb més de 800.000 visitants en el seu centenari

Fira.- Automobile Barcelona tanca la 40 edició amb més de 800.000 visitants en el seu centenari
EUROPA PRESS

Lacalle: "Sens dubte, el saló ajudarà moltíssim a les vendes del sector"

BARCELONA, 19 Maig (EUROPA PRESS) -

El saló Automobile Barcelona tanca aquest diumenge la 40 edició, en què celebra el centenari del certamen, amb una assistència que ha superat els 800.000 visitants mancant la xifra definitiva quan tanqui a la tarda.

En declaracions als periodistes, el president d'Automobile, Enrique Lacalle, ha celebrat "una edició històrica, una edició de rècords en visitants, vendes i marques".

El saló ha reunit aquest any un 50% més de marques que en l'edició anterior, amb un total de 45, i l'organització calcula que la xifra final de vendes augmentarà en més d'un 10%: "Sens dubte, el saló ajudarà moltíssim a les vendes del sector".

OBJECTIUS ASSOLITS

Lacalle ha destacat una major assistència de públic jove i ha dit que l'organització està contenta amb l'edició del centenari: "Ha assolit tots els seus objectius".

Preguntat per si el sector de l'automoció ha sortit definitivament de la crisi, ha respost que Automobile ha ajudat "al fet que el sector continuï augmentat les vendes" i ha destacat la rellevància de l'automòbil com el segon sector productiu del país.

Lacalle també ha destacat l'espectacle 'Genesis', sobre la història de l'automoció, i l'exposició històrica sobre 100 d'aquests anys de l'automòbil: "Hem encertat".

OPINIÓ DEL PÚBLIC

Al saló s'han exposat 42 novetats del sector de l'automòbil, i el 60,7% dels assistents creu que l'edició del centenari ha estat millor que les anteriors, segons una enquesta realitzada per l'organització

Respecte a les activitats del centenari, la millor valorada pel públic ha estat l'espectacle 'Genesis', amb un 4,5 sobre 5, seguida de l'exposició històrica, que ha obtingut un 4,42.

L'enquesta de l'organització també ha establert que el 55,3% dels visitants que tenien intenció de comprar un vehicle s'inclinaven per cotxes híbrids o elèctrics.