Actualitzat 31/03/2017 06:39 CET

Audiència confirma el processament dels cinc investigats per la suposada violació grupal del Sanfermines

Reitera que el testimoni de la víctima "ve avalat pel contingut de les gravacions"

PAMPLONA, 23 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència Provincial de Navarra ha ratificat aquest dimecres la decisió del jutge instructor de processar els cinc encausats per la suposada violació d'una jove madrilenya de 18 anys la matinada del passat 7 de juliol a Pamplona.

En la seva resolució, que és ferma, la Secció Primera de l'Audiència desestima el recurs interposat per un dels investigats, A. J. C. E., contra la resolució dictada el passat 8 d'agost per la qual el magistrat acordava el processament, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) en un comunicat.

L'Audiència destaca, en relació amb els indicis de criminalitat existents, el testimoni de la denunciant que, "amb independència de determinats matisos i detalls, ha estat coherent, contundent i reiterada en els aspectes essencials, com que va ser introduïda per la força al portal on es van produir els fets, i en contra de la seva voluntat va ser objecte de les agressions sexuals".

Sobre aquesta qüestió, el tribunal es remet al que ja va exposar en una resolució dictada el passat 21 d'octubre en la qual rebutjava la posada en llibertat del recurrent. Així, reitera que "hi ha dades que corroboren la seva declaració, com l'estat en què la denunciant es trobava minuts després dels fets després de ser trobada per dues persones".

Aquestes van declarar davant del jutjat d'instrucció que la jove "es trobava nerviosa i plorant asseguda en un banc, estat que seria d'acord amb la veracitat del seu testimoni, i que, seguidament, apreciarien els agents policials inicialment actuants".

A més, l'Audiència destaca que la denunciant "no coneixia anteriorment els suposats agressors, per la qual cosa no s'aprecia que pogués tenir algun interès a perjudicar-los, ni consta cap altre possible mòbil espuri en la seva denúncia, fet que atorga solidesa al seu testimoni".

A més a més, el tribunal ressalta l'existència de la gravació de part dels fets, que "ostenta gran importància ja que permet l'observació d'una situació d'acord amb la realitat dels actes de naturalesa sexual denunciats i que es pogués correspondre amb la narrada per la denunciant".

"Aquesta gravació, valorada als efectes que ara ens ocupen, corrobora en part, encara que indiciàriament, la versió de la denunciant, apreciant-se aquests actes de naturalesa sexual, i observant-se la denunciant amb cinc homes que realitzaven aquests actes amb ella, estant la mateixa amb els ulls tancats, en actitud aparentment passiva i ometent qualsevol expressió davant de l'acció dels investigats", conclouen els magistrats.

Alhora, l'Audiència estima que no pot deixar de destacar-se el contingut dels informes psicològics, que "posen de manifest una sèrie de dades que avalarien la possible veracitat del testimoni de la denunciant, en què s'ha arribat a valorar un estrès posttraumàtic".

Per tot això, el tribunal confirma el processament i acorda mantenir la presó provisional, així com la fiança de 500.000 euros imposada pel jutge instructor a cadascun dels encausats per assegurar la responsabilitat civil.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés