Publicat 6/7/2020 21:12:47 +02:00CET

Audax Renovables aprova dos programes d'emissió de deute verd per 700 milions

Aerogeneradors d'Audax Renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

Audax Renovables ha llançat dos programes d'emissió de deute verd per valor de 700 milions d'euros al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF) i a la Borsa de Dublín, segons un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'objectiu del grup energètic, que integra els negocis de comercialització i de generació d'electricitat 100% renovable, és aconseguir finançament a "preus competitius als mercats de capitals, tant espanyol com internacional", ha informat aquest dilluns en un comunicat.

Afegeixen que volen finançar el seu creixement tant en la generació d'energia renovable com en la comercialització d'energia verda, així com finançar possibles noves adquisicions a nivell nacional i internacional.

En concret, Audax Renovables ha registrat, amb data 3 de juliol, un programa d'emissió de bons per import de fins el 400 milions d'euros en el MARF.

Segons la companyia, aquest programa atorga "flexibilitat" per poder realitzar una o diverses emissions, a qualsevol termini i amb qualsevol tipus d'estructura, fins a aconseguir l'import aprovat.

Així mateix, ha registrat el seu primer programa internacional d'ECP (Euro Commercial Paper Program) a la Borsa de Dublín, per import de 300 milions d'euros.

Per realitzar aquesta operació, ha comptat amb la col·laboració com a entitats colocadoras de Banc Santander i Bred Banque Populaire.

Audax recalca que aquest programa internacional està obert a qualsevol inversor professional a Europa, inclosos els grans fons internacionals, "en un mercat molt competitiu i de gran profunditat que permetrà ampliar la base inversora" als mercats internacionals.

D'aquesta manera, Audax Renovables se situa com la primera companyia energètica independent en acudir a aquest mercat, ha destacat en el comunicat.

FINANÇAMENT VERD

Al juny, Audax Renovables va aprovar el seu Marc Normatiu de Referència per a Finançament Verd per a les seves properes emissions de bons que, en opinió de l'expert Vigeo Eiris, complia amb els requeriments establerts per l'Associació Internacional de Mercats de Capitals (ICMA), per la qual cosa va obtenir el major nivell de garantia.

Això ha permès que aquest nou programa de 400 milions registrat en el MARF sigui el primer a ser considerat com a "verd", de manera que totes les emissions realitzades a l'empara d'aquest programa compleixen amb l'exigència de molts inversors internacionals que, entre els seus requeriments d'inversió, estan els principis ambientals, socials i de govern corporatiu (ASG).

A més, des d'Audax recorden que l'abril passat la companyia va aconseguir ratificar la seva rating d'Investment Grade (BBB-) atorgat per Axesor.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés