Publicat 4/8/2020 12:58:08 +02:00CET

Atur.- Sindicats catalans demanen reactivar l'economia i ampliar la protecció social

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

UGT i CC.OO. de Catalunya han demanat mobilitzar recursos per reactivar l'economia i ampliar la protecció social, després de conèixer aquest dimarts les dades de l'atur de juliol, mes en el què el nombre d'aturats ha baixat en 15.670 persones a Catalunya, primera disminució des de l'inici de la crisi del coronavirus.

En un comunicat, UGT de Catalunya ha instat el Govern a engegar "de manera immediata" l'acord nacional de bases per a la reactivació econòmica amb protecció social.

El sindicat liderat per Camil Ros ha avisat que, malgrat la reducció de l'atur al juliol, gairebé 205.000 catalans en atur no reben cap prestació i el 67,22% dels aturats tenen uns ingressos inferiors a 430 euros o no tenen ingressos.

Per la seva banda, CC.OO. de Catalunya ha remarcat en un altre comunicat que la crisi del coronavirus ha posat en evidència les "febleses" del model de creixement, amb un pes cada cop més menor de la indústria, una dependència excessiva del turisme i uns serveis socials retallats.

Davant aquests "dèficits", ha cridat a establir un nou model basat en el valor afegit, la diversificació econòmica, la qualitat de l'ocupació i la cohesió social i territorial.