Publicat 17/5/2019 15:37:06 +02:00CET

Asens (ECP) veu encaminada la negociació amb el PSOE després de l'acord perquè Pisarello segui a la Mesa

Asens (ECP) veu encaminada la negociació amb el PSOE després d'asseure a Pisarello en la Taula
EUROPA PRESS

Pisarello agraeix el "reconeixement" a la gestió de Barcelona en el mandat de Colau

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El diputat electe al Congrés per ECP Jaume Asens ha dit que les negociacions amb el PSOE van "en bona direcció" després de l'acord entre tots dos grups per fer el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, secretari primer de la Mesa del Congrés.

"És un bon preludi i creiem que aviat podrem avançar més qüestions", ha dit en roda de premsa al costat de Pisarello, després de les generals i quan encara no s'ha investit un president per conformar un govern del qual el grup d'Unides Podem --que inclou ECP-- vol formar part.

El PSOE havia anunciat aquest mateix divendres --i Podem ha confirmat en una nota de premsa a primera hora-- que havia tancat amb Unides Podem un acord per al repartiment de llocs de la Mesa en el qual es garanteix que junts tindran majoria en aquest òrgan de decisió que organitza els debats de la Cambra.

Amb una campanya electoral en marxa, Asens ha demanat mantenir "prudència per no frustrar l'acord de coalició" que ECP i Unides Podemos portava en campanya, un acord que Asens veu necessari per a Catalunya i tot Espanya.

Pisarello es pren la seva designació, sent encara primer tinent d'alcalde de la capital catalana, com "un reconeixement al que ha significat Barcelona aquests quatre anys i el municipalisme del canvi en general".

"Aquests són els valors que anirem a defensar a la Mesa del Congrés", ha dit el tinent d'alcalde, i ha afegit que mai no havia passat que una força obertament catalanista, sobiranista i republicana tingués aquesta representació en l'òrgan rector.

Pisarello considera que durant el Govern del PP la Mesa va ser un instrument utilitzat per "bloquejar de manera il·lícita l'agenda del canvi", amb el veto a més de 60 lleis que ell veu fonamentals: ha citat com a exemples la revaloració de les pensions i que l'Estat es faci càrrec de l'exhumació de víctimes del franquisme.

BATET I CREU

Sobre l'anunci que els socialistes catalans Meritxell Batet i Manel Cruz seran presidents del Congrés i el Senat respectivament, Asens ha recordat com ERC va bloquejar aquest dijous que el socialista Miquel Iceta fos senador, per aspirar a presidir la Cambra alta.

Sobre que tots dos siguin catalans, ha demanat que el gest, que qualifica de rellevant, es tradueixi en "acció política concreta", i ha demanat voluntat política i arribar a acords per iniciar una agenda de diàleg entre Catalunya i la resta d'Espanya.