Publicat 8/4/2019 18:52:48 +02:00CET

Asens (ECP) rebrà en campanya el suport d'Iglesias, Montero, Garzón i Colau

Acte 'Guanyem per Avanar' amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias
David Zorrakino - Europa Press

Compten amb un pressupost de 393.000 euros, 143.000 per 'mailing'

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat d'En Comú Podem (ECP) per Barcelona en les eleccions generals, Jaume Asens, rebr al llarg de la seva campanya el suport del secretari general de Podem, Pablo Iglesias; la portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero; el líder de IU, Alberto Garzón, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Colau també li donar suport en l'obertura de campanya, aquest dijous a les 19 hores a la plaa del Mercat del Clot de Barcelona, en qu protagonitzaran l'acte els tres primers membres de la llista de Barcelona: Asens, Aina Vidal i Gerardo Pisarello, segons fonts dels comuns.

I Colau seguir participant activament després, perqu els comuns consideren les tres campanyes --generals, municipals i europees-- "com una sola", han explicat les mateixes fonts.

També aniran acompanyant Asens figures de la política internacional, com la líder dels Verds/Ale a l'Europarlament, Ska Keller, i a més preveuen la participació d'algunes forces amb les quals comparteixen grup al Congrés per altres comunitats.

Els comuns destinaran gairebé 393.000 euros a la seva campanya: gairebé 250.000 per a despeses ordinries i 143.000 per a l'enviament de propaganda electoral, el denominat 'mailing'.

La campanya constar de dos circuits: el candidat Asens seguir el circuit principal, que, al marge de Colau, comptar amb freqüncia amb el candidat a les europees, Ernest Urtasun, i la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach.

Aquest circuit viatjar per les quatre capitals de província catalanes, far actes en la segona corona metropolitana de Barcelona i anir a ciutats com Vilafranca del Peneds, Vilanova i la Geltrú, Manresa i Vic (Barcelona).

IGLESIAS, GARZÓN I COLAU EL 24

Ni Asens ni Colau preveuen dur a terme actes de campanya fora de Catalunya, i la presncia d'Iglesias s'espera per l'acte central de campanya, el dimecres 24 d'abril a Barcelona, també amb Garzón i Colau.

Un altre acte fort de la campanya es far poc abans, el diumenge 14 d'abril, dia de la República, i versar sobre 'República i Plurinacionalitat'; un altre el dimarts 16, amb Montero i per parlar sobre educació; i tancaran campanya a l'rea metropolitana de Barcelona el divendres 26 en un lloc encara per concretar.

DOMNECH EN CAMPANYA

Els comuns surten amb el lema 'Guanyar per avanar' per "aconseguir un bon resultat per formar part del Govern de l'Estat", després de guanyar les dues últimes generals a Catalunya amb candidatures liderades per Xavier Domnech, que també visualitzar el seu suport a la campanya, encara que encara no s'ha decidit el format.

EL PERFIL D'ASENS

La idea d'ECP és destacar la figura d'Asens --advocat-- com a defensor de drets socials, subratllant la seva participació jurídica en casos com el 'cas Bárcenas' i el 'cas Palau', a més de la seva vinculació amb els dirigents polítics processats per l'1-O.

Alhora, també destacaran el perfil d'Asens per "estendre ponts al terreny nacional", per potenciant el seu perfil en la defensa de causes socials.