Publicat 28/9/2019 16:09:54 +02:00CET

Asens (ECP): "No hi ha bases ni arrelament" per una candidatura de Más País a Catalunya

Marca distàncies amb la CUP perquè els anticapitalistes aniran al Congrés a "bloquejar"

   BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu d'ECP, Jaume Asens, ha assegurat aquest dissabte que a Catalunya "no hi ha bases ni arrelament" per una candidatura de Más País --el partit fundat per l'ex membre de Podem Íñigo Errejón--, i que, a més, ningú l'està reclamant.

   "No entendríem que volgués aterrar o llançar-se amb paracaigudes a Catalunya", ha dit en declaracions als periodistes sobre aquesta qüestió, i ha descartat qualsevol aliança amb Más País perquè la seva amb Podem és sòlida, estable i té l'aval de les bases dels comuns.

   Asens ha defensat que ECP ja recull les diferents sensibilitats de l'esquerra ecologista a la comunitat autònoma, i que construir un projecte per Catalunya des de Madrid "quan ningú ho està reclamant" és una mala idea.

   Així, ha advertit que una candidatura catalana de Más Madrid podria reproduir a Catalunya la divisió de Podem a Madrid entre els partidaris d'Errejón i els del seu líder, Pablo Iglesias, la qual cosa podria traduir-se "en un pitjor resultat en termes globals de tots els partits que formen un bloc d'esquerres".

CANDIDATURA DE LA CUP

   Preguntat sobre la decisió de la CUP de concórrer als comicis del 10 de novembre, ha dit: "Estan en tot el seu dret de presentar una candidatura per primera vegada a les eleccions generals, quan en el passat van dir que no tenia sentit anar a Madrid i havien menyspreat el Congrés com a àmbit d'acció política".

   Ha subratllat que ECP i la CUP encarnen projectes diferents, doncs els comuns volen anar al Congrés dels Diputats per "intentar construir majories de progrés que aportin solucions per a Catalunya, i pel que sembla la CUP vol anar amb la intenció de bloquejar la governabilitat d'Espanya".

CDR DETINGUTS

   Asens ha rebutjat valorar les informacions sobre els CDR detinguts, les seves intencions i la presumpta trobada amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per respectar el secret de sumari, segons ha afirmat.

   "Estem parlant de filtracions que no sabem a quins interessos obeeixen", ha argumentat, i ha afegit que no es pronunciaran fins que s'aixequi el secret de sumari i puguin opinar amb coneixement de causa.

DECLARACIONS DE SÁNCHEZ

   Per Asens, les declaracions d'aquest dissabte del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, davant el Comitè Federal del PSOE demostren que el líder socialista "ha abandonat la idea del federalisme, de la plurinacionalitat i fins i tot la idea del diàleg".

   "Sempre ens està amenaçant amb l'aplicació de l'article 155", ha dit, enfront del que ha reivindicat propostes concretes que s'emmarquin en el diàleg pel que aposten els comuns.

   A més, ha demanat a Sánchez que doni explicacions sobre en quins termes estaria disposat a pactar amb Cs després de les eleccions del 10 de novembre perquè, al seu parer, si no van pactar en l'anterior legislatura va ser "perquè el senyor Rivera no va voler".

   També li ha retret que no hagi plantejat cap solució "per a tota aquella gent que no dorm perquè li costa arribar a final de mes per uns preus del lloguer que no para de pujar, i tota aquella gent que té contractes precaris i dificultats".