Asens demana diàleg als partits catalans i deixar la campanya "en un segon pla"

Publicat 25/10/2019 13:03:39CET
Jaume Asens, ECP
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ECP al Congrés, Jaume Asens, ha enviat una carta a les formacions polítiques catalanes per demanar-los diàleg i deixar la campanya electoral dels comicis generals del 10 de novembre "en un segon pla", una proposta que admet que és excepcional però respon el moment actual.

"Deixem la campanya electoral en un segon pla i practiquem el que se'ns demana: un diàleg sincer que aporti solucions", des de l'empatia i el reconeixement de les raons de l'altre, ha destacat el també candidat per Barcelona en les generals en la carta que ha consultat Europa Press.

Demana dialogar "sense que ningú renunciï als seus objectius ni programa electoral, però amb la flexibilitat suficient per arribar a acords", i diu que la ciutadania no es mereix viure amb la sensació que no hi ha ningú al volant.

"Crec fermament que en moments de falta de certeses i en què la pluralitat d'opcions s'ha convertit en norma, només la política que sigui capaç de dialogar i aconseguir acords podrà ser útil per a la ciutadania", defensa Asens.

Explica que, per aquest motiu, va presentar aquest dijous amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias, una proposta de "desbloqueig" que assegura que mira de recollir el sentiment majoritari de grans consensos a Catalunya i possibilitats plantejades per altres forces polítiques.

La proposta planteja dos moments d'acord: un primer per blindar i reforçar l'autogovern de Catalunya, aconseguir la llibertat dels dirigents polítics i socials empresonats i crear una doble taula de diàleg, i un segon per aconseguir un nou pacte que "haurà de ser sempre confirmat" pels catalans.

"Tant la gent que ha sortit als carrers com la que no ho ha fet ens està demanant solucions en un context en què la política, moltes vegades, no ha estat a l'altura", afegeix Asens, que ha dit que hi ha un malestar que ja no té a veure només amb un conflicte territorial, sinó que amenaça el dret de protesta i manifestació, segons ell.