Asens demana accions "útils" per respondre a la sentència i veu contraproduent tallar carreteres

Publicat 11/10/2019 13:39:42CET
Jaume Asens (ECP)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ECP al Congrés, Jaume Asens, ha demanat aquest divendres que les accions i mobilitzacions que es facin per respondre a la sentència de l'1-O siguin "útils" i ha considerat contraproduent tallar carreteres.

En una entrevista del diari 'Ara' que ha recollit Europa Press, ha afirmat que els comuns participaran en "manifestacions que siguin útils, que mirin de convèncer l'altre", però que rebutjaran les mobilitzacions que no responguin a aquest objectiu.

"Mobilitzacions endogàmiques i d'autoconsum simplement per expressar una indignació, però que quedin en el no-res mirarem d'evitar-les", ha advertit, perquè creu que cal prioritzar accions que interpel·lin a les majories socials que hi ha a Catalunya.

Pel que fa a la desobediència civil, ha assegurat que els comuns no tenen "al·lèrgia" a aquest tipus d'accions, però ha insistit que han de ser útils, com ara manifestacions i assegudes, i ha raonat que ha d'exercir-la la societat civil.

En aquest sentit, ha considerat que accions com tallar carreteres "poden ser més contraproduents que útils" i, sobre la vaga general convocada el 18 d'octubre, ha assenyalat que cal veure què fan els sindicats, però ha qüestionat si és el que necessita Catalunya en aquests moments.

Per a ell, cal "evitar respostes que puguin caure en el marc que l'Estat vol col·locar, que és el de la violència" i ha alertat que alguns partits estatals volen que hi hagi situacions de col·lapse a Catalunya per utilitzar-ho en la campanya del 10N.

A més a més, Asens ha defensat una altra vegada reformar el Codi Penal per aconseguir alliberar els presos sobiranistes abans que demanar l'amnistia perquè, tot i que creu que seria la "solució ideal", veu difícil que un Govern del PSOE l'accepti.