Publicat 9/9/2019 15:05:31 +02:00CET

Asens creu que Torra "exerceix els seus drets" en recórrer la data del seu judici

Portaveu d'ECP al Congrés, Jaume Asens, i la presidenta de CatECP en el Parlament, Jéssica Albiach
EUROPA PRESS

No aniran a la manifestació de l'ANC de la Diada perquè creuen que només apel·la l'independentisme

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens, ha sostingut aquest dilluns que el president de la Generalitat, Quim Torra, està "en l'exercici dels seus drets" en recorre l'assenyalament del seu judici per mantenir llaços grocs a les façanes dels edificis públics durant la campanya electoral de les municipals.

"No en tinc un coneixement precís, però aparentment hi ha certes irregularitats processals que poden apuntar a aquesta sospita de falta d'imparcialitat", ha expressat en una roda de premsa juntament amb la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach.

El president de la Generalitat ha fet públic que preveuen recórrer aquesta citació i, a més, han presentat un escrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per recusar el president del tribunal, Jose María Barrientos, "per absoluta falta d'imparcialitat".

"Torra està en l'exercici dels seus drets i està utilitzant els recursos als quals té dret. Seran els tribunals els que diguin si té raó o no", ha conclòs Asens, que ha defensat que aquesta causa hauria de dirimir-se per la via contenciosa administrativa i no per la via penal.

DIADA

Sobre si els comuns assistiran a la manifestació que ha convocat l'ANC per la Diada, Albiach ha explicat que com a espai han decidit no assistir-hi, i ha afegit que "si ningú hi va a títol individual" no té per què comunicar-ho a la formació.

"Jo no hi aniré, perquè està destinada al 48% i no al 80% o al 90% de catalans. No em sento reflectit en un lema que diu 'Objectiu independència", ha explicat el dirigent dels comuns, i Asens ha afegit que ell tampoc no hi anirà, però que sí ho faran com a partit en l'acte que ha convocat Òmnium sota el lema 'Pels drets i les llibertats, absolució'.

Els comuns han fet aquesta roda de premsa després d'una reunió en la qual han participat tots els seus càrrecs electes a l'Ajuntament de Barcelona, al Parlament i al Congrés per "compartir escenaris, fer un diagnòstic i un full de ruta" en el qual han abordat el seu posicionament sobre la Diada.