Publicat 6/7/2020 15:46:52 +02:00CET

Arxiven la denúncia contra un regidor de la CUP que demanava tossir "a la cara" dels militars

L'Exèrcit desinfecta una residència de Campdevànol (Girona)
EJÉRCITO DE TIERRA - Archivo

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

La titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Vic (Barcelona) ha arxivat la denúncia de l'associació Unión Militar de Tropa (UMT) i de l'Asociación Profesional de Suboficiales de las Fuerzas Armadas contra el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Vic Joan Coma per un tuit en el qual va demanar tossir-los "a la cara".

En la interlocutòria, que ha consultat Europa Press, la jutgessa no veu "justificada la perpetración del delicte" en la denúncia per una suposada incitació a l'odi pel desplegament de l'Exèrcit a Catalunya durant l'estat d'alarma.

El tuit que va motivar la demanda, publicat el 16 de març, deia: "Si veiem l'exèrcit abracem-los fort, tossim-los a la cara. Potser així se'n van i no tornen més", i a la denúncia inicial (presentada al març) s'hi va sumar, el 5 de juny, la de l'Asociación Profesional de Suboficiales de las Fuerzas Armadas.

La jutgessa considera que en el missatge de rebuig a l'Exèrcit "no hi ha prou indicis que acreditin que l'autor ha abocat aquestes expressions incitadores d'odi o d'hostilitat contra un grup", i fa referència a la llibertat d'expressió, d'opinió i a la tolerància.

Recorda que el delicte d'odi no és qualsevol expressió d'hostilitat que es difon públicament contra una o més persones pertanyents a un col·lectiu o grup social, tot i que sigui clarament ofensiva, sinó que només hi ha infracció penal quan es malmet la dignitat de les persones o es vulnera el principi d'igualtat.