Publicat 23/2/2014 14:36:53 +01:00CET

Arxiven el cas del missatge contra imams des d'un compte de PxC al no poder provar la seva autoria

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

Un jutjat de Terrassa (Barcelona) ha arxivat la investigació sobre un comentari a la xarxa social Facebook, escrit a un compte amb la imatge de PxC de la ciutat, en què s'instava a emprendre "una altra nit els ganivets llargs contra els imams" al no haver-ne pogut provar qui ha estat l'autor.

Fonts judicials han explicat a Europa Press que el jutjat ha decidit tancar el cas després de no poder distingir qui va fer el comentari d'entre els quatre perfils que tenien accés a aquest ordinador; malgrat haver fet aquest requeriment als responsables de Facebook, l'empresa no ho ha pogut ressoldre.

El missatge feia una crida d'acord amb aquell episodi dels assassinats polítics comesos pels nazis a l'estiu del 1934, per la qual cosa el jutge havia obert una investigació després d'una denúncia de la Fiscalia, després que la plataforma SOS Racisme els hagués enviat un escrit sobre els fets.

"Mal nascuts fills de puta tots els imams, necessiten una altra nit dels ganivets llargs, així s'acabaria el problema d'aquesta gentussa", resava literalment el text, que podria ser constitutiu d'un delicte de provocació a l'odi i un altre d'amenaces a col·lectius, amb una pena que oscil·la entre un i tres anys de presó.

Segons aquestes fonts, l'expressió de "la nit de ganivets llargs" se sol utilitzar com un acte de venjança i, en aquest cas, expressa el desig que als imams els ocorri el mateix que a les víctimes polítiques dels nazis.

El llavors líder del partit, Josep Anglada, en declaracions a Europa Press després de l'obertura de la investigació s'havia desmarcat del comentari i assegurat que la iniciativa d'escriure el comentari havia estat d'un militant al qual, segons ell, li van instar que "tanqués aquest Facebook" que era usat amb el nom de PxC de Terrassa.